• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Schmiedlová: "Nečakala som, že Ťie Čeng bude hrať tak dobre" (3)

Paríž 25. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa rovnako ako jej krajanka Daniela Hantuchová prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V prvom kole na parížskej antuke zdolala skúsenú Číňanku Ťie Čeng v troch setoch 6:7 (2), 6:3, 6:4.

Schmiedlová po neúspešnom tajbrejku prehrávala na začiatku druhého dejstva 0:2, no podarilo sa jej otočiť nepriaznivý vývoj. V 2. kole sa stretne s bývalou svetovou jednotkou a nasadenou dvadsaťdeviatkou Američankou Venus Williamsovou. Schmiedlová sa pred Roland Garros dostala do výbornej formy. Najskôr vyhrala turnaj ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave, následne postúpila do finále kvalitne obsadeného podujatia v Prahe.

Schmiedlová mala toho po zápase plné zuby. "Zatiaľ všetky moje zápasy na grandslamoch boli ťažké trojseťáky. Možno som čakala, že Ťie Čeng na antuke nebude hrať až tak dobre, no kalkulovala som blbo. Potvrdila, že je výbornou hráčkou. Musela som vybehať ťažké výmeny, aby som ju pretlačila," povedala zverenka trénera Milana Martinca pre RTVS.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Ťie Čeng (Čína) 6:7 (2), 6:3, 6:4, Venus Williamsová (29-USA) - Belinda Benčičová (Švajč.) 6:4, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Schmiedlovej

la

Vloženo: 25. 05. 2014       Kategorie: Tasr