• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Hantuchová: "Som veľmi šťastná, že mi vyšiel vstup do turnaja"(4)

Paríž 25. mája (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V prvom kole si na parížskej antuke ako nasadená tridsaťjednotka poradila s talentovanou Srbkou Jovanou Jakšičovou po trojsetovej bitke 2:6, 6:2 a 6:4.

Zverenka švédskeho trénera Petra Lundgrena prehrávala v rozhodujúcom dejstve 3:4 a mala brejk dolu, no potom získala tri gemy v rade. Po skvelom stopbale premenila v poradí druhý mečbal. Jej ďalšou súperkou bude domáca Francúzka Claire Feuersteinová. Hantuchová štartuje v Paríži už po dvanásty raz, jej singlovým maximom je osemfinále.

Hantuchová po postupe do 2. kola neskrývala spokojnosť. "Som veľmi šťastná, že som dnes v Paríži zvíťazila. Jovana hrala veľmi dobre. Neverím, že už po dvanásty raz hrám na Roland Garros, veľmi si to vážim a užívam každú minútku. Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu," uviedla Hantuchová prostredníctvom facebooku.

Na margo zápasu bývalá svetová päťka uviedla. "Po prvom sete mi nebolo všetko jedno. Snažila som sa využiť svoje skúsenosti, hrať agresívnejšie a viac chodiť na sieť, čo bol kľúč k úspechu. V grandslamoch prvé zápasy nikdy nie sú moc krásne. Každý chce vyhrať, je to hlavne o bojovnosti a schopnosti prekonať krízové stavy," dodala Hantuchová pre RTVS.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (31-SR) - Jovana Jakšičová (Srb.) 2:6, 6:2, 6:4, Claire Feuersteinová (Fr.) - Olga Govorcovová (Biel.) 6:1, 7:5

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Hantuchovej

la

Vloženo: 25. 05. 2014       Kategorie: Tasr