• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Nišikori po prehre s Kližanom: "Môj výkon ma veľmi sklamal" (2)

Paríž 26. mája (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži postaral o veľké prekvapenie. Po výbornom výkone vyradil nasadenú deviatku a finalistu podujatia Masters 1000 v Madride Japonca Keiho Nišikoriho v troch setoch 7:6 (4), 6:1, 6:2.

Držiteľ singlového titulu z Mníchova a víťaz štvorhry na turnaji v Nice po druhý raz v kariére zdolal na grandslamovej pôde hráča svetovej Top ten. Na US Open 2012 v 2. kole získal skalp Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu. Jeho ďalším súperom v Paríži bude Holanďan Robin Haase, s ktorým ma negatívnu bilanciu 1:2, vlani ho však pokoril na antuke v marockej Casablance.

Kližanovi vyšiel úvod zápasu s Nišikorim a po rýchlom brejku sa ujal vedenia 2:0. Japonec v ďalších minútach otočil na 5:3 a išiel podávať na víťazstvo v sete, Kližan si však vynútil tajbrejk, v ňom slávil úspech a v ďalšom priebehu zápasu úplne ovládol dvorec. Zverenec trénera Martina Damma ťažil z výborného pohybu po kurte, skvele podával i returnoval a pri dlhších výmenách od základnej čiary dokázal Nišikoriho zatlačiť do defenzívy. Za stavu 5:2 premenil v treťom sete hneď prvý mečbal.

Nišikori bol zo svojho výkonu veľmi sklamaný. "V prvom sete som hral útočne a nerobil som priveľa nevynútených chýb. Škoda, že sa mi nepodarilo zužitkovať vedenie 5:3, zápas sa mohol vyvíjať úplne ináč. Na turnajoch v Európe pred Roland Garros som hral veľmi dobre, o to viac ma mrzí, že s Parížom sa lúčim už po 1. kole. Malou útechou je akurát to, že som zápas dohral a neutrpel som žiadne ďalšie zranenie," povedal Japonec pre oficiálnu stránku ATP.

muži - dvojhra - 1. kolo:

Martin KLIŽAN (SR) - Kei Nišikori (9-Jap.) 7:6 (4), 6:1, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Nišikoriho

la

Vloženo: 26. 05. 2014       Kategorie: Tasr