• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Mladenovicova po triumfe nad Na Li ďakovala fanúšikom (3)

Paríž 27. mája (TASR) - Francúzska tenistka Kristina Mladenovicová sa v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži postarala o obrovskú senzáciu. Bývalá juniorská svetová jednotka vyradila nasadenú dvojku Číňanku Na Li v troch setoch 7:5, 3:6, 6:1.

Šampiónka Australian Open nenašla recept na agresívnu celodvorcovú hru Mladenovicovej, ktorá za búrlivého aplauzu domácich fanúšikov získala na dvorci Suzanne Lenglenovej najcennejší skalp v kariére. Na Li v úvodnom dejstve nevyužila dva setbaly. Druhý sez síce parížska víťazka z roku 2011 získala vo svoj prospech, no v rozhodujúcom dejstve úplne stratila koncentráciu, robila príliš veľa nevynútených chýb.

Na Li tak napodobnila víťaza mužského singla na Australian Open Švajčiara Stana Wawrinku, ktorý sa s antukovým vrcholom sezóny rozlúčil tiež v 1. kole po nečakanej prehre so Španielom Guillermom Garciom Lopezom. V dolnej časti pavúka sa po vypadnutí jednej zo spolufavoritiek na titul otvára šanca pre ďalšie hráčky.

Mladenovicová prežívala víťazstvo nad Na Li veľmi emotívne. "Je to neuveriteľné. Veľkú zásluhu na mojom triumfe máte vy fanúšikovia, bez vás by som to nikdy nedokázala. Po prvom sete som vedela, že ešte ani zďaleka nemám vyhraté. Na Li je skvelou hráčkou, v druhom sete predviedla comeback. Dôležité bolo, že na začiatku rozhodujúceho dejstva som premenila svoje príležitosti. Tvrdo som makala na dvorci a toto je pre mňa krásna odmena," povedala Francúzka pre akreditované médiá.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Kristina Mladenovicová (Fr.) - Na Li (2-Čína) 7:5, 3:6, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Mladenovicovej

la

Vloženo: 27. 05. 2014       Kategorie: Tasr