• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Čepelová po prehre s Hercogovou: "Výsledok dosť skresľuje" (2)

Paríž 27. mája (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zverenka trénera Martina Zathureckého prehrala so Slovinkou Polonou Hercogovou hladko v dvoch setoch 2:6 a 3:6. Vo francúzskej metropole nenadviazala na vystúpenie z vlaňajška, keď postúpila do 2. kola.

Čepelovej nevyšiel úvod zápasu, keď dvakrát stratila podanie a Hercogová si vybudovala rozhodujúci náskok 3:0. V druhom dejstve sa Slovinka po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Čepelová postúpila začiatkom apríla do finále turnaja WTA na zelenej antuke v americkom Charlestone, odvtedy však prežíva výsledkovú krízu. V Madride ani v Ríme nepostúpila do hlavnej súťaže, v Norimbergu stroskotala hneď na úvodnej prekážke.

Čepelová tvrdí, že zápas nebol taký jednoznačný, ako ukazuje konečný výsledok. "Myslím si, že skóre neukazuje, aký to bol zápas. Dosť veľa gemov pri jej servise bolo veľmi vyrovnaných. Škoda gemu za stavu 0:3, boli tam samé zhody a výhody. Vedela som, čo mám zlepšiť a druhý set bol už iný. Škoda loptičky za stavu 1:1, ktorá dopadla na čiaru, no rozhodcovia zapískali aut. V poslednom období nehrám v optimálnej pohode. Veľmi ma vyčerpal Fed Cup v Kanade, navyše som trochu alergická na lepok. Prešla som na bezlepkovú stravu, uvidíme, čí mi to pomôže," povedala Slovenka pre RTVS.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Polona Hercogová (Slov.) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:2, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Čepelovej

la

Vloženo: 27. 05. 2014       Kategorie: Tasr