• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Petkovicovej životný úspech, vo štvrťfinále vyradila Erraniovú

Paríž 4. júna (TASR) - Nemecká tenistka Andrea Petkovicová dosiahla doposiaľ najväčší úspech v kariére, keď sa prebojovala už do semifinále na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V stredajšom štvrťfinále zdolala desiatu nasadenú Talianku Saru Erraniovú za hodinu a päť minút dvakrát 6:2 a prvý raz sa predstaví medzi najlepšou štvoricou na grandslamovom podujatí.

Erraniová mala úspešný vstup do zápasu, ktorého začiatok oddialil dážď o tri hodiny. V úvodnej hre sa jej podarilo preraziť podanie súperky a po zisku svojho viedla už 2:0. Následne však prebrala opraty zápasu do svojich rúk dvadsiata ôsma hráčka "pavúka" a sériou šiestich víťazných gemov vyhrala za 28 minút prvý set 6:2.

V úvodných troch hrách druhého dejstva prehrali obe hráčky svoje podania. Talianka viedla tentoraz 2:1, no zopakoval sa scenár z prvého setu, v ktorom jej súperka nedovolila dostať sa späť do zápasu. Napriek tomu, že Petkovicová spravila v stretnutí až 19 nevynútených chýb, k obratu v druhom dejstve jej pomohlo 14 víťazných úderov a 92-percentná úspešnosť prvého servisu. Talianka následne ešte dvakrát stratila svoje podanie a v rozhodujúcej ôsmej hre nezvládla záver. Nemka premenila hneď prvý mečbal a prvýkrát v kariére dosiahla postup do semifinále na grandslamovom turnaji.

Výsledok

dvojhra - štvrťfinále:

Andrea Petkovicová (28-Nem.) - Sara Erraniová (10-Tal.) 6:2,

ky ny

Vloženo: 04. 06. 2014       Kategorie: Tasr