• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Gombos po finálovej prehre v Prostějove: "Veselý bol lepším hráčom" (2)

Prostějov 7. júna (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos neuspel vo finále dvojhry na kvalitne obsadenom antukovom challengeri v českom Prostějove (dotácia 106.500 eur). S domácim držiteľom voľnej karty šiestym nasadeným Jiřím Veselým prehral za 75 minút hladko v dvoch setoch 2:6, 2:6. Na svoju prvú challengerovú trofej si tak musí ešte počkať.

Gombos hral o titul aj počas uplynulého víkendu v talianskej Vicenze, kde v rozhodujúcom súboji nestačil na Srba Filipa Krajinoviča. Začiatkom marca neuspel vo finále halového challengeru vo francúzskom Cherbourgu. Z Prostějova si odnáša prémiu 9000 eur a 75 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. V jeho novom vydaní bude figurovať najvyššie v kariére.

Gombos priznal, že Veselý bol vo finále lepším hráčom. "Jirka bol proste lepší a zaslúžil si celkový triumf. Potvrdil, že patrí do svetovej stovky. Nemal som veľa šancí, utiekli mi začiatky setov. Nečakal som, že sa tu dostanem až do finále, Haaseho som už vlani raz zdolal, na Adama Pavláska som si celkom veril. Vlani som s ním dvakrát prehral, ale na antuke som nad ním zvíťazil," povedal Gombos pre oficiálnu stránku turnaja.

dvojhra - finále:

Jiří Veselý (6-ČR) - Norbert GOMBOS (SR) 6:2, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Gombosa

la

Vloženo: 07. 06. 2014       Kategorie: Tasr