• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Nadal získal v Paríži deviaty titul, vyrovnal Samprasa

Paríž 8. júna (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal deviatykrát v kariére víťazom dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži a zostane svetovou jednotkou. Najvyššie nasadený obhajca titulu si vo finále poradil s dvojkou "pavúka" Srbom Novakom Djokovičom v štyroch setoch 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

Nadal získal štrnástu trofej z podujatí veľkej štvorky a vyrovnal zápis legendárneho Američana Petea Samprasa. Pred nimi je len Švajčiar Roger Federer (17). Djokovičovi sa ani v tomto roku nepodarilo skompletizovať grandslamovu zbierku, do ktorej mu chýba iba titul z Paríža. Nadal prerušil štvorzápasovú sériu prehier s "Nolem", obhájil 2000 bodov z vlaňajška, vďaka nedeľňajšiemu triumfu si z francúzskej metropoly odnáša prémiu 1,650 milióna eur.

V úvodnom sete si obaja hráči až do stavu 3:3 suverénne vyhrávali svoje podania. V ôsmom geme Djokovič po troch Nadalovych chybách z forhendu prelomil podanie súpera a ujal sa vedenia 5:3. Španiel mal v ďalšom geme šancu na rebrejk, za stavu 40:15 však vyhodil dva forhendy a Djokovič vďaka zisku štyroch fiftínov v rade dotiahol prvý set do úspešného konca. V druhom dejstve Nadal pridal na agresivite, začal využívať čopovaný bekhend a po brejku v šiestom geme odskočil Djokovičovi na 4:2. Srb síce vyrovnal na 4:4, no v koncovke setu sa presadil Nadal, keď Djokovičovi v dvanástom geme odišlo prvé podanie.

Španiel sa dostal na koňa, hneď na začiatku tretieho dejstva po chybe Djokoviča na sieti súpera brejkol a vybudoval si náskok 3:0. Srb v ďalších minútach pritvrdil na returne, v piatom i siedmom geme si vypracoval brejkbaly, no Nadal si podržal servis a za stavu 5:2 premenil hneď prvý setbal. Vo štvrtom dejstve si Nadal po brejku v šiestom geme vybudoval náskok 4:2. Djokovič síce vyrovnal na 4:4, no koncovka patrila Srbovi, ktorý v desiatom geme premenil po dvojchybe Srba hneď prvý mečbal.

muži - dvojhra - finále:

Rafael Nadal (1-Šp.) - Novak Djokovič (2-Srb.) 3:6, 7:5, 6:2, 6:4

la

Vloženo: 08. 06. 2014       Kategorie: Tasr