• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Reakcie svetových médií na deviaty triumf Rafaela Nadala

Paríž 9. júna (TASR) - Reakcie svetových médií na deviaty triumf španielskeho tenistu Rafaela Nadala na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži:

Marca (Šp.): "Rafova deviatka. Nadal ako prvý hráč v histórii vyhral deviatykrát Roland Garros. Španiel sa stal navyše prvým tenistom, ktorý zdvihol nad hlavu Pohár mušketierov päťkrát za sebou."

Blic (Srb.): "Neuveriteľné! Ovácie parížskeho publika zdolanému Nolemu, väčšie ako víťaznému Nadalovi. Djokovič v slzách."

L'Equipe (Fr.): "Nadal zostáva antukovým kráľom. Vo finále s Djokovičom síce prehral prvý set, no potom sa rozohral k skvelému výkonu a deviatykrát dobyl Paríž".

ESPN (USA): "Nadal získal v Paríži deviaty titul. Zdolať ho na Roland Garros je nepochybne jednou z najväčších výziev v celom svetovom športe. Vo finále proti Djokovičovi sa dokázal obdivuhodne vyrovnať s tlakom a potvrdil svoju dominanciu na antuke."

BBC (V. Brit.): "Nadal opäť odrazil útok Djokoviča a piatykrát v rade vyhral Roland Garros, Dokázal sa lepšie vyrovnať s náročnými podmienkami a horúčavou."

ANSA (Tal.): "Nadal zdolal Djokoviča a vyhral Roland Garros. Španielsky tenista je po deviaty raz parížskym kráľom. Pre 27-ročného Malorčana je to 54. titul v kariére, už štrnásty z grandslamových turnajov."

dpa (Nem.): "Nadal prvým deväťnásobným šampiónom Roland Garros. Na turnaji, na ktorom už roky dominuje, ťahá 35-zápasovú víťaznú šnúru. Na milovanej antuke utrpel v zápasoch hraných na tri víťazné sety iba jedinú prehru."

idnes.cz: "Nadal aj naďalej vládne v Paríži. Po výhre nad Djokovičom má už deviaty titul. Veľká tenisová revolúcia sa vo francúzskej metropole nekonala."

la

Vloženo: 09. 06. 2014       Kategorie: Tasr