• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Gombos postúpil do 2. kola na challengeri Košice Open

Košice 11. júna (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos postúpil do 2. kola challengeru Košice Open. V zápase, ktorý bol pre silný utorňajší dážď dohrávaný v stredu, zdolal Španiela Daniela Muňoza de la Navu v troch setoch 6:3, 5:7, 6:4.

Okrem spomínaného zápasu sa v stredu dohrávali aj ďalšie dva súboje, z ktorých do druhého kola postúpili Facundo Arguello z Argentíny a Blazej Koniusz z Poľska.

V stredu sú už na programe aj zápasy 2. kola dvojhry. Zo Slovákov sa doň prebojoval okrem spomínaného Gombosa už iba Andrej Martin. Ten sa vo svojom druhom vystúpení v Košiciach stretne s Brazílčanom Andre Ghemom, ktorý v prvom kole zdolal ďalšieho Slováka Marka Daniša. Aj súperom Gombosa bude tenista z Brazílie, finalista minulotýždňového turnaja v Prostějove sa v stredu podvečer stretne s Fabriciom Neisom.

Gombos postúpil do druhého kola po trojsetovej dráme so Španielom Muňozom de la Navom. Prvý set stihli aktéri odohrať ešte v utorok, pre silný dážď však zápas dohrávali v stredu. Po prestávke začal lepšie Španiel, ktorý získal pre seba druhý set výsledkom 7:5. V treťom si súperi za stavu 2:2 vzali podanie, no koncovku rozhodujúceho dejstva lepšie zvládol Gombos.

dvojhra - 1. kolo, streda:

Chase Buchanan (USA) - Facundo Arguello (Arg.) 5:7, 7:6, 4:6, Blazej Koniusz (Poľ.) - Wayne Odesnik (USA) 4:6, 6:4, 6:4, Norbert GOMBOS (SR) - Daniel Muňoz de la Nava (Šp.) 6:3, 5:7, 6:4

hm ms /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 11. 06. 2014       Kategorie: Tasr