• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Víťazom 12. ročníka Košice Open Kanaďan Dancevic, Gombos opäť druhý

Košice 14. júna (TASR) - Kanadský tenista Frank Dancevic sa stal víťazom 12. ročníka challangeru Košice Open. Vo finálovom zápase zdolal Slováka Norberta Gombosa v troch setoch 6:2, 3:6, 6:2. Víťaz turnaja si odniesol prémiu vo výške 5035 eur a 80 bodov do rebríčka ATP.

Prvé štyri gemy patrili Kanaďanovi, ktorý dvakrát prelomil Gombosove podanie. Domáci tenista síce následne znížil na 1:4, no úvodný set pre seba získal Dancevic. V druhom sete Gombos zlepšil pohyb a prvýkrát dokázal prelomiť servis výborne podávajúceho Dancevica. Druhý set napokon vyznel lepšie pre slovenského hráča, ktorý si v závere postrážil svoje podanie a vyrovnal na 1:1. Pre Dancevica to bol vôbec prvý prehraný set na turnaji.

Hneď v úvode rozhodujúceho dejstva musel byť zápas na približne 25 minút prerušený pre dážď. Po nútenej prestávke sa Dancevic vrátil k výkonu z prvého dejstva a využil viacero Gombosových chýb. Už pri prvom podaní domáceho hráča získal Kanaďan bod. Gombos sa dopustil viacerých chýb pri vlastnom i súperovom servise a v rozhodujúcom sete napokon podľahol 2:6. Z víťaznej trofeje sa tak mohol radovať Kanaďan so srbskými koreňmi Frank Dancevic, ktorý sa do hlavnej súťaže Košice Open dostal cez kvalifikáciu.

Gombos si z Košíc odniesol 2975 eur a 48 bodov. Pre Gombosa to bolo tretie prehrané finále v rade. Predtým ťahal za kratší koniec aj na challangeroch v talianskej Vicenze a českom Prostějove.

Košice Open 2014:

dvojhra - výsledok finále:

Frank Dancevic (Kan.) - Norbert GOMBOS (SR) 6:2, 3:6, 6:2

hm jp

Vloženo: 14. 06. 2014       Kategorie: Tasr