• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Miloslav Mečíř spokojný s košickým challangerom: "Potešil najmä Gombos"

Košice 16. júna (TASR) - Už tradičný tenisový turnaj Košice Open má za sebou 12. ročník. Do menoslovu víťazov dvojhry opäť pribudlo zahraničné meno, hoci Slovák Norbert Gombos bol blízko triumfu. Riaditeľ turnaja Miloslav Mečíř a aj technický riaditeľ Branislav Stankovič vyjadrili spokojnosť s priebehom i úrovňou podujatia.

Dvanástemu ročníku košického challangeru prialo počasie a s blížiacim sa vrcholom turnaja pribúdali aj diváci. Najviac ich prišlo na finále dvojhry, v ktorom sa predstavil Slovák Norbert Gombos a Kanaďan Frank Dancevic. Hoci trojsetový zápas dopadol lepšie pre skúsenejšieho Dancevica, na spokojnosti riaditeľa turnaja Miloslava Mečířa to neubralo. "Potešila ma úroveň turnaja i výkonnosť hráčov. Turnaj bol zorganizovaný na výbornej úrovni tak ako aj po minulé roky. Mali sme tu hráčov zvučných mien, ktorí predviedli dramatické zápasy. Najviac ma potešilo, že sme mali konečne Slováka vo finále. Noro Gombos bol veľmi blízko k celkovému triumfu, žiaľ, zápas sa prerušil pre dážď, čo ho asi vyviedlo z tempa. Klobúk dolu pred jeho súperom Dancevicom, ktorý hral vynikajúco. Predviedol veľmi dobrú technickú hru a zaslúžene vyhral," pochválil Mečíř finalistov.

Víkendové finále bolo bodkou za tenisovým týždňom, ktorý sa začal už v predošlý víkend kvalifikáciou. Sitom 1. kola turnaja však prešli iba dvaja Slováci. Okrem neskoršieho finalistu Gombosa iba Andrej Martin. Ten však stroskotal už v 2. kole. "Taký je už športový život. Andrej nehral zle, ale vypadol v 2. kole. Vo štvorhre prehral náš pár Zelenay - Martin s víťazmi celého turnaja. Nedávno zvíťazili na inom turnaji a čakali sme, že by mohli uspieť aj na tomto. Prehrali však v tajbrejku 15:17, hoci mali aj mečbal. Veľa nechýbalo a mohli sa na konci turnaja radovať oni," poznamenal Mečíř.

Organizátori podujatia zvýšili dotáciu v porovnaní s minulým rokom a tak si tenisti rozdelili až 35.000 eur. Spokojnosť s hladkým priebehom turnaja vyslovil aj technický riaditeľ podujatia Branislav Stankovič. "K tomu, aby sa mohol turnaj uskutočniť, bolo potrebné vykonať ekonomické škrty. Odniesla to tribúna, lóža i ďalšie veci. Verím, že o rok tu budeme mať dve tribúny, ešte vyššiu dotáciu a snáď sa opäť všetko podarí," vyjadril želanie Stankovič. Úroveň turnaja si pochvaľovali aj samotní hráči, z ktorých mnohí zostávali v dejisku aj pár dní po vypadnutí. Podľa organizátorov sa dá očakávať, že viacerí z nich sa do Košíc vrátia aj o rok. "Na tribúnach vládla veľmi dobrá atmosféra a ak by sme mali postavené obe tribúny, boli by plné. My chceme toto podujatie robiť aj naďalej. Nie je to však len v mojich rukách. Záleží aj od partnerov či predstaviteľov mesta. To, aby som udržal tento turnaj, záleží aj na nich," naznačil Stankovič úskalia organizácie košického challangeru.

hm lt /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 16. 06. 2014       Kategorie: Tasr