• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Kližan proti Nadalovi: "Bude to kvalitný a bojovný zápas" (3)

Wimbledon 20. júna (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone proti svetovej jednotke a nasadenej dvojke Španielovi Rafaelovi Nadalovi. Dvojnásobný šampión sa vlani rozlúčil s trávou All England Clubu hneď v 1. kole. Vo vzájomnej bilancii vedie Nadal 1:0, vlani zdolal Kližana v štyroch setoch na grandslamovom Roland Garros v Paríži. Lukáš Lacko sa v prvom kole stretne s nasadenou dvadsaťtrojkou Španielom Tommym Robredom.

Dominiku Cibulkovú ako nasadenú desiatku čaká Kanaďanka Alexandra Wozniaková. Daniela Hantuchová si na úvod zmeria sily s trinástou nasadenou Wozniakovej krajankou Eugenie Bouchardovou - semifinalistkou Australian Open i Roland Garros. Magdaléna Rybáriková si skríži rakety s talentovanou Švajčiarkou so slovenskými koreňmi Belindou Bencicovou. Annu Karolínu Schmiedlovú preverí nasadená dvadsaťpäťka Francúzka Alize Cornetová. Janu Čepelovú otestuje turnajová dvanástka Talianka Flavia Pennettová.

Kližan sa na duel s Nadalom teší. "Bude to kvalitný a bojovný zápas z oboch strán. Očakávam od neho veľkú bojovnosť a chuť po víťazstve, pretože predsa len je to Wimbledon a určite myslí na titul. Ja sa mu cestu za trofejou budem snažiť prekaziť ako najlepšie budem vedieť. Verím, že na tráve sa mi to môže podariť...," povedal pre TASR najlepší slovenský singlista, ktorý tento týždeň postúpil do štvrťfinále turnaja ATP v anglickom Eastbourne.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Kližana

la

Vloženo: 20. 06. 2014       Kategorie: Tasr