• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Na Li končí v 3. kole, podľahla Záhlavovej Strýcovej (2)

Wimbledon 27. júna (TASR) - Čínska tenistka Na Li skončila svoje účinkovanie na treťom grandslamovom turnaji sezóny vo Wimbledone už v 3. kole. Druhá najvyššie nasadená hráčka "pavúka" prekvapujúco podľahla Češke Barbore Záhlavovej Strýcovej v dramatickom stretnutí za 2 hodiny a 22 minút dvakrát 6:7 (5). Vlani skončila Číňanka na londýnskej tráve vo štvrťfinále.

Víťazka tohtoročných Australian Open, ktorá vo finále v Melbourne zdolala Slovenku Dominiku Cibulkovú, hrala s českou súperkou od začiatku vyrovnaný tenis. V dvanástom geme úvodného setu potvrdila svoje podanie a vyrovnala na 6:6, v následnom tajbrejku však prehrala 5:7. Aj v druhom dejstve sa obe hráčky striedali v tesnom vedení. Na Li sa čistou hrou dostala v jedenástom geme do výhody (6:5) a hoci bola v tom nasledujúcom blízko k setbalu, Záhlavová Strýcová ho napokon získala rovnako ako aj druhý zápasový tajbrejk. Jej súperkou v osemfinále bude nasadená Dánka Caroline Wozniacká.

Talentovaná švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová si v 2. kole poradila s Američankou Victoriou Duvalovou v dvoch setoch 6:4, 7:5.

dvojhra - 3. kolo:

Caroline Wozniacká (16-Dán.) - Ana Konjuhová (Chorv.) 6:3, 6:0, Barbora Záhlavová Strýcová (ČR) - Na Li (2-Čína) 7:6 (5), 7:6 (5), Jekaterina Makarovová (22-Rus.) - Caroline Garciová (Fr.) 7:5, 6:3

2. kolo:

Belinda Bencicová (Švaj.) - Victoria Duvalová (USA) 6:4, 7:5, Simona Halepová (3-Rum.) - Lesia Curenková (Ukr.) 6:3, 4:6, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v celom texte a o ďalšie výsledky.

ky ny

Vloženo: 27. 06. 2014       Kategorie: Tasr