• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Kvitová druhýkrát víťazkou ženskej dvojhry

Wimbledon 5. júla (TASR) - Česká tenistka Petra Kvitová sa stala druhýkrát v kariére víťazkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Nasadená šestka vo finále po výbornom výkone deklasovala trinástku "pavúka" Kanaďanku Eugenie Bouchardovú za 55 minút v dvoch setoch 6:3, 6:0 a nadviazala na triumf z roku 2011.

Zverenka trénera Davida Kotyzu si z posvätnej trávy All England Clubu odnáša prémiu 1,760 milióna libier a 2000 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie zo šiesteho na štvrté miesto a dostane sa medzi elitnú osmičku v tohtoročnom hodnotení. Posilní si tak šance prebojovať sa na MS WTA Tour v Singapure. Pre Kvitovú je prvá cenná trofej v tejto sezóne.

Bouchardová napriek finálovej prehre dosiahla vo Wimbledone životný úspech na podujatiach veľkej štvorky, na Australian Open a na Roland Garros neprešla cez semifinále. V pondelok bude po prvý raz v kariére figurovať v elitnej svetovej desiatke, vďaka zisku 1300 bodov sa vyšvihne na siedmu priečku. Stane sa tak rebríčkovo najvyššie postavenou Kanaďankou v histórii. Doteraz patril tento primát Carling Bassettovej-Segusovej, ktorá bola ôsma.

Kvitovej skvele vyšiel úvod zápasu s Bouchardovou, keď dvakrát prelomila súperkino podanie a v prvom sete si vybudovala rozhodujúci náskok 5:2. Češka výborne podávala i returnovala, hrala agresívne, na jej konte pribúdali forhendové winnery. V druhom dejstve Kvitová po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:0 a napokon jej uštedrila "kanára". V šiestom geme premenila po víťaznom bekhendovom krose hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Bouchardovou na 2:0. Vlani ju zdolala tiež v dvoch setoch na harde v kanadskom Toronte.

ženy - dvojhra - finále:

Petra Kvitová (6-ČR) - Eugenie Bouchardová (13-Kan.) 6:3, 6:0

la

Vloženo: 05. 07. 2014       Kategorie: Tasr