• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Muguruzová Blancová nahradí na "malých" MS zranenú Stosurovú

Sofia 23. októbra (TASR) - Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová nahradí na "malých" MS v Sofii (28. októbra - 2. novembra) zranenú Austrálčanku Samanthu Stosurovú. Na záverečnom podujatí sezóny sa predstaví aj slovenská jednotka Dominika Cibulková, ktorá si vybojovala účasť v bulharskej metropole vďaka triumfu na turnaji WTA v mexickom Acapulcu.

"Zranenie mi žiaľ nedovolí štartovať na "malých" MS. Som sklamaná, pretože vlani som sa v Sofii cítila veľmi dobre," povedala pre oficiálnu stránku turnaja Stosurová, ktorá začiatkom októbra tretíkrát triumfovala v japonskej Osake. Muguruzová Blancová bude vo veku 21 rokov najmladšou účastníčkou v osemčlennom štartovom poli.

V tomto roku zaznamenala Španielka veľký výkonnostný progres. V januári získala v tasmánskom Hobarte prvý titul na okruhu WTA, na grandslamovom Roland Garros v Paríži deklasovala svetovú jednotku Američanku Serenu Williamsovú 6:2, 6:2. Na antukovom vrchole sezóny postúpila až do štvrťfinále, v ktorom podľahla neskoršej šampiónke Ruske Marii Šarapovovej.

la

Vloženo: 23. 10. 2014       Kategorie: Tasr