• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Kližan má už zápästie v poriadku, liečil si ho v Španielsku

Bratislava 7. novembra (TASR) - Najlepší slovenský tenista Martin Kližan už môže po problémoch so zápästím opäť naplno trénovať. Zranenie si liečil na španielskom ostrove Tenerife, kde strávil deväť dní aj pod dohľadom špičkového fyzioterapeuta Michala Novotného, ktorý spolupracuje aj s Rafaelom Nadalom či Mariou Šarapovovou. Informoval o tom špecializovaný portál Tennis Arena.

"Je to stopercentne vyliečené. Pán Novotný má zázračné ruky a venoval sa mi sedem dní. Išlo o intenzívnu liečbu a manuálnu terapiu. Chodí k nemu veľa špičkových tenistov a je s ním ťažké zosúladiť termín, keďže cestuje po celom svete. Jeho čas je vzácny a som rád, že si ho našiel práve na mňa. Už som pripravený hrať, ale najbližšie to bude až o tri týždne, možno o mesiac," uviedol Kližan v rozhovore pre tennis-arena.cz.

Aktuálne 33. hráč svetového rebríčka bol aj na sopke Pico de Teide (3712 m.n.m.). "Bola tam brutálna výška a tiež zima, asi päť stupňov. Dýchalo sa nám nesmierne ťažko. Celé Tenerife je sopečného pôvodu, takže napríklad pláže nie sú pieskovo biele, ale čierne, takže to bolo trošku frustrujúce," dodal slovenský tenista, ktorý teraz plánuje tri týždne pracovať na fyzickej kondícii a trénovať bude na Slávii v Petržalke: "Potom sa chystáme do USA, kde sa už budem vo floridskej akadémii IMG pripravovať na novú sezónu."

mp

Vloženo: 07. 11. 2014       Kategorie: Tasr