• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Gombos prehral vo štvrťfinále dvojhry na Slovak Open s Dustovom

Bratislava 7. novembra (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos neuspel vo štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Na centri v NTC prehral s Uzbekom Farrukhom Dustovom po takmer dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 7:6 (2), 3:6, 6:7 (4). Gombos nevyužil šancu na postup do piateho finále na ATP Challenger Tour. Dustov nastúpi v sobotu v semifinále proti štvrtému nasadenému Holanďanovi Igorovi Sijslingovi.

Gombos s Dustovom mali v prvom sete množstvo brejkbalov, ani jeden však nevyužili a tak prišiel na rad tajbrejk. V skrátenej hre dominoval vďaka väčšej agresivite, lepšiemu podaniu i kvalitnejším returnom slovenský daviscupový reprezentant. Druhé dejstvo získal vďaka brejku v ôsmom geme vo svoj prospech Dustov, ktorý v 1. kole vyradil najvyššie nasadeného Čecha Jiřího Veselého.

V treťom sete si obaja hráči držali podanie a tak o všetkom rozhodol tajbrejk, v ktorom mal tentokrát navrch Dustov. Po dvoch minibrejkoch si vybudoval náskok 4:0 a za stavu 6:4 premenil v poradí tretí mečbal. Gombos si z Bratislavy odnáša prémiu 2480 eur a 20 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

dvojhra - štvrťfinále:

Farrukh Dustov (Uzb.) - Norbert GOMBOS (SR) 6:7 (2), 6:3, 7:6 (4)

la /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 07. 11. 2014       Kategorie: Tasr