• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Federer s Wawrinkom po triumfe: "Odviedli sme dobrú prácu" (2)

Lille 22. novembra (TASR) - Švajčiarskych tenistov delí od premiérového zisku Davisovho pohára už len jedno víťazstvo. V sobotňajšej finálovej štvorhe zdolala dvojica Roger Federer, Stan Wawrinka na antuke vo francúzskom meste Lille domáce duo Julien Benneteau, Richard Gasquet za 2:13 h 6:3, 7:5, 6:4 a dostala svoj tím do vedenia 2:1. O triumfe Švajčiarov môže rozhodnúť už prvá nedeľňajšia dvojhra, v ktorej o 13.00 h nastúpi Federer proti Jo-Wilfriedovi Tsongovi.

Podľa žrebu mali pôvodne vo štvorhre na švajčiarskej strane hrať Marco Chiudinelli s Michaelom Lammerom, kapitán Severin Lüthi však tesne pred zápasom nomináciu zmenil. Obe dvojice si v úvodných štyroch hrách podržali svoje podania, zlom prvého setu nastal až v šiestom geme. Wawrinkovov úspešný return s následným presným forhendom vyniesli "Helvétom" dva brejkbaly a po premenení druhého z nich viedli 4:2. Tesný náskok si ustrážili a po Federerovom smeči uzavrel prvý set neúspešný return Benneteaua.

Aj druhé dejstvo prinieslo vyrovnanú hru. Švajčiari zachraňovali po prehratom prvom geme ten druhý pri vlastnom podaní, úspešne odvrátili brejkbal a na 1:1 vyrovnal Wawrinka. Následne Gasquet nedal súperom šancu efektným servisom, no vo štvrtej hre nevyužil spoločne Benneteauom za stavu 40:15 dva brejkbaly a francúzske duo vrátilo "Helvétov" do hry. Ich odpor nezlomilo pri podobnej situácii ani po deviatich výmenách vo ôsmej hre, v jedenástej stratilo svoj servis a Wawrinka čistou hrou stanovil skóre druhého setu na 7:5 v prospech hostí.

V treťom geme ďalšieho setu viedli domáci už 40:0, no jasný priebeh sa zmenil na výraznú drámu. Napokon ho po pätnástich výmenach Benneteau s Gasquetom získali, na výborne hrajúcich Švajčiarov však nestačilo ani to. Federer s Wawrinkom striedali jeden úspešný úder za druhým a dostávali domácich pod tlak. V piatej hre prerazili súperom servis a zápas bez väčších problémov dohrali vo svojej réžii.

"Bolo to vzrušujúce, miestami veľmi emotívne. Je skvelé, že sa nám podarilo získať druhý bod. Chcem sa poďakovať lekárskemu personálu, že ma dal zdravotne dokopy. Odviedli sme skvelú prácu, cítime obrovskú podporu, a to nás tlačí dopredu," povedal v prvom rozhovore na kurte pre televíziu Eurosport Federer. Wawrinka s ním súhlasil a doplnil: "Som veľmi šťastný, odohrali sme skutočne dobrý zápas. Boli sme dostatočne agresívni, vedeli sme, čo chceme hrať. Tušili sme, že to nebude ľahké, ale odviedli sme dobrú prácu."

Práve Federer s Wawrinkom sa zaslúžili o dva získané body svojho tímu z troch zápasov. Boj o premiérový zisk "šalátovej misy" chcú spoločne dotiahnuť až do úspešného konca: "Máme šancu na celkový triumf. Prišli sme sem na ťažký víkend s cieľom získať Davisov pohár. S Rogerom si oddýchneme, obaja sme pripravení ďalej hrať a vybojovať si triumf," dodal Wawrinka.

finále Davisovho pohára:

Francúzsko - Švajčiarsko 1:2

sobota - štvorhra:

Julien Benneteau, Richard Gasquet - Roger Federer, Stan Wawrinka 3:6, 5:7, 4:6

piatok - dvojhry:

Jo-Wilfried Tsonga - Stan Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6

Gael Monfils - Roger Federer 6:1, 6:4, 6:3

Zostávajúci program:

nedeľa 13.00 Jo-Wilfried Tsonga - Roger Federer, Gael Monfils - Stan Wawrinka

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 5. a 6. odsek.

ky lt

Vloženo: 22. 11. 2014       Kategorie: Tasr