• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Federer s Wawrinkom úspešní vo štvorhre, Švajčiari vedú 2:1

Lille 22. novembra (TASR) - Švajčiarskych tenistov delí od premiérového zisku Davisovho pohára už len jedno víťazstvo. V sobotňajšej finálovej štvorhe zdolala dvojica Roger Federer, Stan Wawrinka na antuke vo francúzskom meste Lille domáce duo Julien Benneteau, Richard Gasquet za 2:13 h 6:3, 7:5, 6:4 a dostala svoj tím do vedenia 2:1. O triumfe Švajčiarov môže rozhodnúť už prvá nedeľňajšia dvojhra, v ktorej o 13.00 h nastúpi Federer proti Jo-Wilfriedovi Tsongovi.

Podľa žrebu mali pôvodne vo štvorhre na švajčiarskej strane hrať Marco Chiudinelli s Michaelom Lammerom, kapitán Severin Lüthi však tesne pred zápasom nomináciu zmenil. Obe dvojice si v úvodných štyroch hrách podržali svoje podania, zlom prvého setu nastal až v šiestom geme. Wawrinkovov úspešný return s následným presným forhendom vyniesli "Helvétom" dva brejkbaly a po premenení druhého z nich viedli 4:2. Tesný náskok si ustrážili a po Federerovom smeči uzavrel prvý set neúspešný return Benneteaua.

Aj druhé dejstvo prinieslo vyrovnanú hru. Švajčiari zachraňovali po prehratom prvom geme ten druhý pri vlastnom podaní, úspešne odvrátili brejkbal a na 1:1 vyrovnal Wawrinka. Následne Gasquet nedal súperom šancu efektným servisom, no vo štvrtej hre nevyužil spoločne Benneteauom za stavu 40:15 dva brejkbaly a francúzske duo vrátilo "Helvétov" do hry. Ich odpor nezlomilo pri podobnej situácii ani po deviatich výmenách vo ôsmej hre, v jedenástej stratilo svoj servis a Wawrinka čistou hrou stanovil skóre druhého setu na 7:5 v prospech hostí.

V treťom geme ďalšieho setu viedli domáci už 40:0, no jasný priebeh sa zmenil na výraznú drámu. Napokon ho po pätnástich výmenach Benneteau s Gasquetom získali, na výborne hrajúcich Švajčiarov však nestačilo ani to. Federer s Wawrinkom striedali jeden úspešný úder za druhým a dostávali domácich pod tlak. V piatej hre prerazili súperom servis a zápas bez väčších problémov dohrali vo svojej réžii.

finále Davisovho pohára:

Francúzsko - Švajčiarsko 1:2

sobota - štvorhra:

Julien Benneteau, Richard Gasquet - Roger Federer, Stan Wawrinka 3:6, 5:7, 4:6

piatok - dvojhry:

Jo-Wilfried Tsonga - Stan Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6

Gael Monfils - Roger Federer 6:1, 6:4, 6:3

Zostávajúci program:

nedeľa 13.00 Jo-Wilfried Tsonga - Roger Federer, Gael Monfils - Stan Wawrinka

ky lt

Vloženo: 22. 11. 2014       Kategorie: Tasr