• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Hopmanov: Česi zdolali Taliansko 3:0 a sú prvými finalistami

Perth 6. januára (TASR) - Tenisti Česka sa prebojovali do finále Hopmanovho pohára miešaných družstiev v austrálskom Perthe. V utorňajšom súboji A-skupiny s Talianskom uspeli vo všetkých troch zápasoch a triumfovali hladko 3:0.

Najskôr Lucie Šafářová zdolala Flaviu Pennettovú v dvoch setoch 7:5 a 6:3. Druhý bod pre české farby pridal Adam Pavlásek, ktorý nečakane zdolal Fabia Fogniniho po trojsetovom priebehu 3:6, 7:5 a 6:1. V záverečnej exhibičnej štvorhre nastúpil po boku Pennettovej domáci tenista Ben Mitchell, no ani jemu sa nepodarilo vybojovať pre Taliansko aspoň čestný bod.

"Je to úžasné, som naozaj spokojná. Vyzerá to tak, že Perth sa stáva mojím obľúbeným miestom. Navyše veľmi rada hrám tímové súťaže, preto ma tento turnaj veľmi baví a užívam si ho," uviedla Šafářová pre akreditované médiá. Jej kolega Pavlásek žiaril po triumfe nad Fogninim šťastím: "Dokázal som to! Bol to môj prvý súboj s hráčom svetovej dvadsiatky a vedel som, že bude nutné hrať trpezlivo bod po bode. Nezlomil ma ani prehratý prvý set, pokračoval som v mojej hre a dotiahol to až k víťazstvu," uviedol Pavlásek pre idnes.cz.

Hopmanov pohár - A-skupina:

Česko - Taliansko 3:0

Lucie Šafářová - Flavia Pennettová 7:5, 6:3

Adam Pavlásek - Fabio Fognini 3:6, 7:5, 6:1

Šafářová, Pavlásek - Pennettová, Ben Mitchell (Austr.) 8:6

lg

Vloženo: 06. 01. 2015       Kategorie: Tasr