• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Molčan a Vondroušová víťazmi 22. ročníka turnaja Slovak Junior Indoor

Senec 11. januára (TASR) - Najvyššie nasadený slovenský tenista Alex Molčan sa stal víťazom dvojhry na 22. ročníku turnaja Slovak Junior Indoor. Člen NTC na finále v seneckej hale hotela Družba nemusel nastúpiť, lebo jeho súper Marko Osmakcic zo Švajčiarska pre žalúdočné problémy zápas skrečoval. Víťazkou juniorskej dvojhry sa stala nasadená jednotka Češka Markéta Vondroušová, ktorá si poradila s Ruskou Jelenou Rybakinovou v troch setoch 6:4, 6:7 (2), 6:1.

V 22-ročnej histórii turnaja je Molčan štvrtým slovenským víťazom po Marekovi Šrámkovi (2002), Kamilovi Čapkovičovi (2004) a Jakubovi Oravcovi (2012). "Víťazný turnaj je pre mňa dobrým vstupom do sezóny," uviedol pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu ľavák Molčan, aktuálne najlepší slovenský junior, ktorý už v pondelok ráno spolu s Terezou Mihalíkovou a Viktóriou Kužmovou odlieta do Austrálie.

"Potreboval som si overiť ako hrám, uspokojilo ma, že som vo všetkých zápasoch tvoril hru a kvalitne sa rozohral pred hlavnými podujatiami začiatku sezóny." Jeho trénera Ľubomíra Kurhajca potešilo, že jeho zverenci získali oba tituly - vo štvorhre zvíťazil už v sobotu pár Lukáš Klein, Patrik Néma. Iba po druhý raz sa podarilo Slovákom vyhrať v jednom ročníku oba tituly - predtým to bolo v roku 2004, keď vyhral Čapkovič singla a s Miklušičákom aj debla. "Alex potvrdil najvyššie nasadenie, najkvalitnejší výkon podal v semifinále proti Kleinovi, zápas odohral bez chýb. Kleina musím pochváliť tiež, ako nenasadený uhral semifinále, čo je prekvapenie, v ňom sa prejavili väčšie skúsenosti Molčana," povedal Kurhajec pre stz.sk.

juniori - dvojhra - finále:

Alex MOLČAN (1-SR] - Marko Osmakcic (3-Švajč.) - bez boja

juniorky - dvojhra - finále:

Markéta Vondroušová (1-ČR) - Jelena Rybakinová (7-Rus.) 6:4, 6:7 (2), 6:1

la

Vloženo: 11. 01. 2015       Kategorie: Tasr