• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Schmiedlová po postupe do 2. kola: "Pomohli mi nohy" (2)

Melbourne 19. januára (TASR) - Slovenskí tenisti zaznamenali v úvodný deň zápolení na grandslamovom turnaji Australian Open stopercentnú úspešnosť. Po Magdaléne Rybárikovej, Martinovi Kližanovi a Lukášovi Lackovi postúpila do 2. kola dvojhry v Melbourne aj Anna Karolína Schmiedlová.

Zverenka trénera Milana Martinca si poradila s Juhoafričankou Chanelle Scheepersovou v troch setoch 6:4, 4:6, 6:2. Súperke odplatila prehru z antuky v Bad Gasteine z roku 2013. V ďalšom kole ju čaká víťazka duelu medzi nasadenou tridsaťjednotkou Kazaškou Zarinou Dijasovou a Poľkou Urszulou Radwaňskou.

Schmiedlová čakala, že proti Scheepersovej to bude náročný duel. "Chanelle mala vlani výborné výsledky, navyše hrá podobným štýlom ako ja. Vedela som, že budeme hrať dlhé výmeny, čo sa aj potvrdilo. Bol to úplne iný zápas ako v Bad Gasteine. Tam som prišla unavená, mala som problémy zvyknúť si na nadmorskú výšku a nehrala som dobre. Australian Open je predsa len niečo iné, je to grandslam a veľmi som chcela dnes vyhrať. Pomohli mi nohy, vďaka ním som vybojovala veľa lôpt. V druhom sete som urobila veľa ľahkých chýb, no tretí som našťastie zvládla, z čoho mám veľkú radosť. Pôjdem si pozrieť moju ďalšiu súperku, ani s jednou som ešte nehrala. Dijasová je síce nasadená, no na 2. kolo by to mohlo byť aj horšie," povedala pre TASR slovenská fedcupová reprezentantka.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Chanelle Scheepersová (JAR) 6:4, 4:6, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Schmiedlovej

la /k dispozícíi je zvukový záznam/

Vloženo: 19. 01. 2015       Kategorie: Tasr