• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Seppi v 3. kole dvojhry senzačne vyradil Federera (2)

Melbourne 23. januára (TASR) - Taliansky tenista Andreas Seppi sa v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open postaral o obrovskú senzáciu. Po skvelom výkone vyradil nasadenú dvojku a štvornásobného šampióna z Melbourne Švajčiara Rogera Federera v štyroch setoch 6:4, 7:6 (5), 4:6, 7:6 (5). Mečbal premenil famóznym obhodením presne na základnú čiaru.

Seppi v predchádzajúcich vzájomných dueloch s Federerom získal iba jediný set, v piatok v aréne Roda Lavera však odohral životný zápas. Proti grandslamovému rekordérovi si počínal odvážne, kvalitne podával i returnoval. Švajčiarovi sa nepodarilo desiatkyrát v kariére otočiť na grandslamovej pôde z 0:2 na sety. Na Australian Open naposledy vypadol v 3. kole v roku 2001 pri druhom štarte v hlavnej súťaži.

Tridsaťročný Talian mal z triumfu nad bývalou svetovou jednotkou obrovskú radosť. "Ani neviem, ako som to dokázal. Snažil som sa o to, aby som si dnešný zápas užil a využiť to, že môžem hrať na centri, to sa mi nestáva často. Proti Rogerovi som odohral životný zápas. Chcel by som sa poďakovať divákom, ktorí boli fantastickí. Ťažko si proti takému hráčovi, akým je Federer, veriť po celý zápas na 100 percent. Nikdy si nemôžete byť istý. Tajbrejk štvrtého setu bol vyrovnaný, rozhodlo pár lôpt. Pri mečbale to bolo niečo neuveriteľne, ani som loptičku poriadne nevidel. Pri Rogerovom údere som si myslel, že bude víťazný," povedal Seppi v prvom interview priamo na kurte s bývalým americkým tenistom Jimom Courierom.

muži - dvojhra - 3. kolo:

Andreas Seppi (Tal.) - Roger Federer (2-Švajč.) 6:4, 7:6'(5), 4:6, 7:6 (5).

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o druhý a tretí odsek

la

Vloženo: 23. 01. 2015       Kategorie: Tasr