• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Rybáriková po prehre s Bertensovou: "Mrzí ma, že som nepomohla tímu"

Apeldoorn 8. februára (TASR) - Slovenské tenistky prehrávajú v stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Holandskom 1:2. O druhý bod pre domáce farby sa na antuke v Apeldoorne postarala Kiki Bertensová, ktorá v úvodnej nedeľňajšej dvojhre v súboji tímových jednotiek zdolala Magdalénu Rybárikovú v troch setoch 6:1, 2:6, 6:1. V záverečnom singli nastúpili proti sebe dvojky oboch družstiev Arantxa Rusová a Anna Karolína Schmiedlová.

Rybáriková mala hneď v úvodnom geme duelu s Bertensovou brejkbal, nevyužila ho však a v ďalších minútach na dvorci dominovala Holanďanka. Vo štvrtom geme po dvoch kvalitných returnoch prelomila súperkino podanie, v šiestej hre opäť Slovenku brejkla a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Rybáriková mala problémy s tajmingom, chýbala jej úderová istota.

Hneď na začiatku druhého dejstva opäť stratila servis, no v ďalších minútach zlepšila medzihru, začala viac chodiť na sieť a aj vďaka početným nevynúteným chybám Holanďanky otočila na 4:1. Po ďalšom brejku v ôsmom geme si vynútila tretí set, v ňom však mala navrch Bertensová. Po dvoch brejkoch odskočila Slovenke na 5:1 a v siedmom geme premenila pri jej podaní po úspešnom obhodení v poradí tretí mečbal. Odčinila tak sobotňajšiu prehru so Schmiedlovou a vylepšila svoju singlovú fedcupovú bilanciu na 9:1.

Slovenka bola po prehre sklamaná. "Bol to veľmi nevyrovnaný zápas. Začala som veľmi zle, bola som stuhnutá, nevedela som sa do toho dostať. Akoby som čakala, že súperka bude robiť chyby, no tie neprichádzali. Druhý set bol z mojej strany výborný, ukázalo sa v ňom, že Bertensovej štýl mi sedí predsa len oveľa viac ako hra Rusovej. Čakala som, že v treťom sete budem pokračovať v nastúpenom trende, no nezachytila som jeho začiatok. Strašne rýchlo som prehrávala 1:4 a už sa to ťažko dalo zvrátiť. Prestal mi ísť prvý servis a urobila som tam zopár hlúpych chýb, ona naopak veľmi dobre podávala, ťažké bolo ju brejknúť. Mrzí ma, že som nepomohla tímu a prehrala som obe dvojhry. Fed Cup nie je ako turnaje, kde je to iba moja prehra. Dala som do toho všetko, bojovala som, no nestačilo sa. Antuka je mojím najneobľúbenejším povrchom. Nemôžem na nej uplatniť štýl podanie-volej ako na tráve, pomáhať si až tak podaním ani účinne využívať môj bekhendový slajz," povedala pre TASR Rybáriková.

Bertensová mala zo zisku druhého bodu pre Oranjes veľkú radosť. "Dnes to nebol príliš pekný zápas z jednej ani druhej strany. Bolo to ako na hojdačke. V prvom sete hrala Rybáriková slabo a mne stačilo čakať na jej chyby. V druhom dejstve išiel môj výkon nadol, čo súperka využila. V rozhodujúcom sete som robila na kurte jednoduché veci správnym spôsobom, to bol kľúč k úspechu," povedala Holanďanka v prvom interview priamo na kurte.

Vo fedcupovej histórii ide o tretí vzájomný duel medzi Slovenskom a Holandskom, stav je zatiaľ nerozhodný 1:1. Slovenky vlani v apríli vypadli zo svetovej skupiny, keď bez Dominiky Cibulkovej, Daniely Hantuchovej a Rybárikovej prehrali na harde v Quebecu s domácou Kanadou 1:3. Holanďanky si v baráži o druhú svetovú skupinu poradili v Hertogenboschi s Japonskom. Víťaz súboja v Apeldoorne bude v apríli bojovať o postup medzi elitnú osmičku, neúspešné družstvo čaká zápas o udržanie sa v druhej lige.

1. kolo II. svetovej skupiny Pohára federácie

Holandsko - SLOVENSKO 2:1

Kiki Bertensová - Anna Karolína Schmiedlová 2:6, 5:7

Arantxa Rusová - Magdaléna Rybáriková 6:3, 6:4

Bertensová - Rybáriková 6:1, 2:6, 6:1

nasleduje Rusová - Anna Karolína Schmiedlová

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Rybárikovej

/vyslaný redaktor TASR la/ /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 08. 02. 2015       Kategorie: Tasr