• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Nadal získal v Buenos Aires rekordný 46.titul na antuke, prekonal Villasa

Buenos Aires 2. marca (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal získal na turnaji ATP v Buenos Aires rekordný 46. titul na antuke a v historickej tabuľke sa odpútal od Argentínčana Guillerma Villasa. Celkovo to je už jeho 65. singlová trofej, čím sa v Open ére zaradil na piate miesto. Vďaka triumfu v argentínskej metropole prekonal zápis Američana Peta Samprasa i legendárneho Švéda Björna Borga, obaja majú na konte 64 titulov.

Finále v Buenos Aires museli viackrát prerušiť pre dážď. Domáci Juan Monaco dokázal držať s Nadalom krok iba v prvom sete, druhé dejstvo bolo už jasnou záležitosťou "antukového kráľa", ktorý sa rehabilitoval za neúspešne vystúpenie z Ria de Janeiro, kde skončil v semifinále na rakete Taliana Fabia Fogniniho. "Každý titul je výnimočný, tento si však veľmi cením, pretože už dlho som nedržal v rukách trofej pre šampióna. Proti Monacovi som odohral najlepší zápas na tomto turnaji. Som presvedčený o tom, že titul z Buenos Aires mi dodá veľa sebavedomia," povedal Nadal pre oficiálnu stránku ATP.

Španiela potešilo, že v počte titulov prekonal také esá "bieleho športu", akými boli Sampras s Borgom. "Obaja sa nezmazateľne zapísali do tenisovej histórie. Je to pre mňa obrovská česť, že sa môžem s nimi porovnávať," dodal Nadal, ktorý v zápase s Monacom štyrikrát prelomil súperov servis a nečelil ani jedinému brejkbalu. Vo svetovom rebríčku Entry sa po týždni vrátil na tretie miesto pred Brita Andyho Murrayho, finalista Australian Open v Dubaji nečakane vypadol vo štvrťfinále s mladým Chorvátom Bornom Čoričom.

la jp

Vloženo: 02. 03. 2015       Kategorie: Tasr