• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Djokovič vybojoval jubilejný 50. titul: "Významný míľnik v kariére" (2)

Indian Wells 23. marca (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič obhájil titul na prestížnom turnaji série ATP v Indian Wells (5,381.235 dolárov). Vo finále najvyššie nasadený hráč zdolal turnajovú dvojku Rogera Federera za 2:20 h v troch setoch 6:3, 6:7 (5) a 6:2.

"Celkovo to bol z mojej strany vydarený zápas. Sústredil som sa na každú loptičku, hral precízne a s veľkou intenzitou," citovala agentúra Reuters slová víťaza. Federerovi nezostávalo nič iné, ako zložiť súperovi poklonu. "Novak hral dobre a väčšinu zápasu viedol. V treťom sete chytil druhý dych a už to bolo ťažké," priznal Federer.

Djokovič štvrtým triumfom na tomto turnaji vyrovnal Federerov rekord. Zopakoval tak vlaňajšie prvenstvo, keď rovnako v záverečnom súboji zvíťazil nad švajčiarskym rivalom. Djokovič získal tituly aj v rokoch 2011 a 2008. Celkový počet turnajových trofejí zaokrúhlil na 50, čím o jednu predčil svojho trénera Borisa Beckera a osamostatnil sa na 11. mieste historickej tabuľky. Federer zostal na tretej priečke na čísle 84.

"Je to významný míľnik. Nič vo svojom živote neberiem ako isté, všetko si musím zaslúžiť. Som v najlepších rokoch mojej kariéry a budem sa snažiť využiť toto obdobie, aby som sa udržal na pozícii, na ktorej som a vybojoval čo najviac veľkých titulov," vyznal sa 27-ročný Djokovič, ktorý odplatil Federerovi prehru z nedávneho turnaja v Dubaji. V 38. vzájomnom dueli s 33-ročným Švajčiarom vybojoval 18. víťazstvo. "Roger opäť ukázal, aký je bojovník a prečo je šampiónom. Nikdy sa nevzdá," povedal Djokovič po bitke dvoch najlepších tenistov súčasnosti.

dvojhra - finále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Roger Federer (2-Švajč.) 6:3, 6:7 (5), 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. a 4. odsek.

ms

Vloženo: 23. 03. 2015       Kategorie: Tasr