• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Liptáka potešil návrat Hantuchovej: "Proti Švédsku to bude ťažké" (2)

Bratislava 8. apríla (TASR) - Kvarteto slovenských tenistiek Daniela Hantuchová (48. vo svetovom rebríčku WTA), Magdaléna Rybáriková (49.), Anna Karolína Schmiedlová (67.), Jana Čepelová (122.) figuruje v nominácii na barážový zápas o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Švédsku (18.-19. apríla na antuke v NTC). Severanky pricestujú do Bratislavy so štvoricou Johanna Larssonová (46.), Susanne Celiková (226.), Rebecca Petersonová (240), Sofia Arvidssonová (274.).

Slovenky nastúpia bez momentálne zranenej štvrťfinalistky Australian Open Dominiky Cibulkovej, ktorá sa v marci podrobila operácii výrastku na achilovke. Vo fedcupovej histórii pôjde o prvý vzájomný súboj. Hlavnou rozhodkyňou bude Britka Denise Parnellová, v úlohe empajrových sa predstavia Francúzka Aurelie Tourteová a Chorvátka Tamara Vrhovecová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort Clay Court. Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 14.00, v nedeľu od 13.00 sú na programe ďalšie dva single a záverečná štvorhra. Zverenky kapitána Mateja Liptáka začiatkom februára prehrali na antuke v Apeldoorne s domácimi Holanďankami 1:4 a musia bojovať o udržanie sa v druhej lige. Švédky podľahli doma na harde v Helsingborgu Švajčiarsku 1:3.

Slovenky by mali odštartovať spoločnú prípravu v pondelok predpoludním. "Väčšina hráčok momentálne ešte bojuje na turnajoch. Daniela teraz oddychovala a možno sa začne pripravovať ako prvá už v nedeľu. Očakávam veľmi ťažký zápas. Máme vyrovnanejší tím, všetky hráčky boli ešte minulý týždeň v prvej osemdesiatke, no Švédky majú vo svojom strede Larssonovú. Momentálne je v skvelej forme, je najvyššie zo všetkých hráčok. Arvidssonová v minulosti už bola v prvej tridsiatke, ďalšie dve hráčky sú mladé," povedal Lipták na stredajšej tlačovej konferencii.

Slovenský kapitán priznal, že jeho zverenky nie sú v oslnivej forme. "Nevyzerá to nejako ružovo, ale verím, že zápas so Švédskom ich zastihne v lepšej pohode. Antuka by mohla najviac sedieť Schmiedlovej. Je to Kájin najobľúbenejší povrch, hrala na ňom finále na turnaji v Riu de Janeiro. Daniela je veľmi skúsená hráčka a som rád, že je opäť v tíme. Vo Fed Cupe podáva štandardne veľmi dobré výkony, často lepšie ako na turnajoch. Janka v utorok v Charlestone konečne vyhrala prvý zápas v tejto sezóne a verím, že to bude z jej strany už len lepšie. V zálohe ešte máme Kristínu Kučovú a Kristínu Schmeidlová pre prípad, že by sa niečo stalo. nadviažem s nimi kontakt."

Podľa generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku je zápas so Švédskom mimoriadne dôležitý. "Fedcupový tím je výstavnou skriňou slovenského tenisu. Naše dievčatá sú v rebríčku krajín stále na desiatom mieste, aj preto je naším jednoznačným cieľom zvíťaziť, Po dlhom čase pripravíme antukový dvorec. Je to zložitá a technologický nákladná vec, no chceli sme vyjsť v ústrety kapitánovi a hráčkam. Dúfam, že do nedele sa nám podarí pripraviť dvorec a že na ňom uspejeme."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy Liptáka a Mošku

la /k dispozícii sú fotoreportáž, zvukové záznamy a videozáznam/

Vloženo: 08. 04. 2015       Kategorie: Tasr