• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Schmiedlová získala v Katoviciach prvý titul na okruhu WTA (2)

Katovice 12. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová získala v poľských Katoviciach prvý titul na okruhu WTA. Vo finále halového podujatia si ako nasadená osmička poradila s trojkou "pavúka" Taliankou Camilou Giorgiovou v dvoch setoch 6:4, 6:3 a dosiahla životný úspech. Zverenka trénera Milana Martinca sa stala po Radke Zrubákovej, Karine Habšudovej-Cílekovej, Henriete Nagyovej, Daniele Hantuchovej, Martine Suchej, Magdaléne Rybárikovej a Dominike Cibulkovej ôsmou Slovenkou so singlovou trofejou na okruhu WTA.

Vo februári bola Schmiedlová vo finále na antuke v brazílskom Riu de Janeiru, v ktorom nestačila na taliansku jednotku Saru Erraniovú. z Katovíc si vďaka triumfu odnáša prémiu 43.000 USD a 280 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by mala poskočiť zo 67. na 46. miesto, čo bude jej nové kariérne maximum. Jej forma je prísľubom pred blížiacim sa barážovým zápasom o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Švédsku (18.-19. apríla na antuke v bratislavskom NTC).

Schmiedlová hneď v úvodnom geme stratila svoje podanie, potom vška získala štyri gemy v rade. Giorgiová následne aj vďaka sérii bekhendových winnerov znížila na 3:4, no záver setu patril Schmiedlovej. Za stavu 5:4 premenila pri podaní súperky v poradí tretí setbal. Giorgiová sa snažila hrať rýchlo a agresívne, no robila príliš veľa nevynútených chýb, čo bola voda na mlyn Schmiedlovej. Na začiatku druhého dejstva viedla Giorgiová 3:1, rodáčka z Košíc však potom získala päť gemov v rade. Za stavu 5:3 využila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal. Giorgiová neuspela v Katoviciach vo finále ani vlani, keď nestačila na Francúzku Alize Cornetovú.

dvojhra - finále:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (8-SR) - Camila Giorgiová (3-Tal.) 6:4, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o tretí odsek

la

Vloženo: 12. 04. 2015       Kategorie: Tasr