• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovenky sa zachránili v II. svetovej skupine, Švédky zdolali 4:0

Bratislava 19. apríla (TASR) - Slovenské tenistky budú aj v roku 2016 účinkovať v II. svetovej skupine Pohára federácie. V barážovom stretnutí o účasť v "druhej lige" totiž zvíťazili nad Švédskom jasne 4:0. O rozhodujúci tretí bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na antuke v bratislavskom NTC postarala slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá si poradila s Ellen Allgurinovou za 74 minút hladko v dvoch setoch 6:1, 6:4.

Švédska trojka v úvodnej nedeľňajšej dvojhre nahradila pôvodne nominovanú Susanne Celikovú. V záverečnej štvorhre Jana Čepelová s Annou Karolínou Schmiedlovou zdolali pár Rebecca Petersonová, Celiková v troch setoch 4:6, 6:3, 10:7 v tzv. supertajbrejku. Slovenky proti oslabeným severankám, ktoré pricestovali bez svojej jednotky Johanny Larssonovej, naplno potvrdili úlohu papierových favoritiek. Vo Fed Cupe tak prerušili sériu štyroch prehier. Súperky v novom ročníku prestížnej tímovej súťaže spoznajú počas grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži, keď je na programe žreb.

Schmiedlová mala proti Allgurinovej raketový štart, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:0. Slovenka dokázala vnútiť Švédke svoj štýl hry, jej údery mali správnu dĺžku aj razanciu. V siedmom geme premenila po víťaznom forhende hneď prvý setbal. Na začiatku druhého dejstva Allgurinová po rýchlom brejku odskočila Schmiedlovej na 3:0. Zverenka trénera Milana Martinca však v ďalších minútach získala päť hier v rade a pripísala si na konto tretie singlové víťazstvo v Pohári federácie. V sobotu zdolala Rebeccu Petersonovú, vo februári v holandskom Apeldoorne zvíťazila nad domácou jednotkou Kiki Bertensovou. "Dnes som nebola ani zďaleka taká nervózna ako pred sobotňajším zápasom, hrala som uvoľnene. Prispel k tomu fakt, že po sobote sme viedli 2:0 i to, že Daniela zahrala výborne proti Celikovej. Až tak ma zmene v švédskej nominácii neprekvapila, lebo Daniela včera švédsku jednotku dosť zničila. Allgurinovú poznám ešte z juniorských čias. Až na menší výpadok na začiatku druhého setu som hrala veľmi dobre. Som rada, že sa mi podarilo otočiť z 0:3. Verím, že na budúci rok už aj s uzdravenou Dominikou Cibulkovou budeme bojovať o návrat do svetovej skupiny, lebo máme kvalitný tím," povedala Schmiedlová v prvej reakcii pre RTVS.

baráž o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie:

SLOVENSKO - Švédsko 4:0

Anna Karolína Schmiedlová - Rebecca Petersonová 6:3, 6:3

Daniela Hantuchová - Susanne Celiková 6:2, 6:0

Schmiedlová - Ellen Allgurinová 6:1, 6:4

Jana Čepelová, Anna Karolína Schmiedlová - Petersonová, Celiková 4:6, 6:3, 10:7

la

Vloženo: 19. 04. 2015       Kategorie: Tasr