• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Haarhuis po postupe Holandska medzi elitu: "Asi by som mal skončiť"

Hertogenbosch 20. apríla (TASR) - Sedem zápasov, sedem víťazstiev - takouto skvelou bilanciou sa môže pochváliť holandský fedcupový kapitán Paul Haarhuis. Hoci krajina tulipánov má v elitnej ženskej tenisovej stovke iba Kiki Bertensovú, v roku 2016 sa predstaví vo svetovej skupine.

Po februárovom víťazstve nad Slovenskom si totiž Holanďanky na domácej antuke poradili aj s Austráliou. Medzi absolútnou fedcupovou špičkou účinkovali naposledy v roku 1998. "Asi by som mal skončiť vo funkcii a odísť na vrchole," zažartoval si Haarhuis v rozhovore pre oficiálnu stránku prestížnej tímovej súťaže.

Šesťnásobný grandslamový šampión v debli nemá podľa vlastných slov žiaden špeciálny recept na úspech. "Všetko je to v hlavách hráčok. Som na ne hrdý, pretože sme zdolali šesť tímov, ktoré sú vo fedcupovom rebríčku krajín pred nami. O našom postupe medzi elitu rozhodol tímový duch. Kiki počas uplynulého víkendu ukázala, že je svetovou triedou. V dvoch zápasoch proti hráčkam z prvej štyridsiatky stratila iba deväť gemov, čo si zaslúži veľké uznanie. Bola veľkou vzpruhou pre ďalšie hráčky, najmä pre Arantxu Rusovú, ktorá získala rozhodujúci tretí bod."

Haarhuis bude počas grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži netrpezlivo čakať na výsledok žrebu nového ročníka súťaže. "Vo februári budeme v pozícii outsidera. Určite by som bol radšej, keby som mal v tíme svetovú jednotku a trojku, no dovtedy je dosť času na to, aby si dievčatá vylepšili renking. Verím, že sa niekto pridá ku Kiki a v stovke budeme mať minimálne dve hráčky. Vtedy budeme mať väčšiu šancu udržať sa v najlepšej osmičke."

la

Vloženo: 20. 04. 2015       Kategorie: Tasr