• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Lučičová-Baroniová opäť zaskočila Halepovú: "Nemôžem tomu uveriť"

Paríž 27. mája (TASR) - Rumunská tenistka Simona Halepová neobháji vlaňajšie finále na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Svetová i nasadená trojka v 2. kole nečakane prehrala so skúsenou Chorvátkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou v dvoch setoch 5:7, 1:6.

Držiteľka ocenenia za Návrat roka 2014 zaskočila Halepovú aj vlani v 3. kole US Open. "Nemôžem tomu uveriť, že som na grandslamovej pôde opäť zdolala takú veľkú šampiónku, akou je Simona. Vedela som, že ak chcem uspieť, musím si chodiť po údery a hrať agresívne. To sa mi darilo, hlavne druhý set mi vyšiel na jednotku," povedala v prvom interview priamo na kurte do kamier stanice Eurosport šťastná víťazka.

Austrálčanka Samantha Stosurová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry, keď ako nasadená dvadsaťšestka deklasovala domácu Francúzku Amandine Hesseovú 6:0, 6:1. V dueli o postup do osemfinále ju čaká obhajkyňa titulu Ruska Maria Šarapovová, ktorá si ako nasadená dvojka poradila so svojou krajankou Vitalijou Diačenkovou hladko 6:3, 6:1.

"Je to pre mňa veľká výzva. S Mariou mám nepriaznivú bilanciu, no myslím si, že na antuke ju môžem dostať do úzkych," povedala pre akreditované média Stosurová, ktorá prišla do francúzskej metropoly ovenčená titulom z turnaja WTA v Štrasburgu. Šarapovová vlani vyradila Stosurovú v osemfinále v troch setoch. "Sam je vždy veľmi ťažká súperka. Rada hrá na antuke, tento povrch jej naozaj vyhovuje. Mám s ňou však priaznivú bilanciu a to môže byť pre mňa psychologická výhoda," nechala sa počuť Ruska.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) - Simona Halepová (3-Rum.) 7:5, 6:1, Maria Šarapovová (2-Rus.) - Vitalija Diačenková (Rus.) 6:3, 6:1, Lucie Šafářová (13-ČR) - Kurumi Narová (Jap.) 6:2, 6:0, Annika Becková (Nem.) - Paula Kaniová (Poľ.) 6:2, 6:2, Samantha Stosurová (26-Austr.) - Amandine Hesseová (Fr.) 6:0, 6:1, Sabine Lisická (20-Nem.) - Daria Gavrilovová (Austr.) 6:1 - skreč

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Lučičovej-BAroniovej

la

Vloženo: 27. 05. 2015       Kategorie: Tasr