• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Murray cez Kyrgiosa hladko do osemfinále, s ním aj Čilič

Paríž 30. mája (TASR) - Britský tenista Andy Murray sa suverénnym spôsobom prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Ako nasadená trojka si v sobotňajšom súboji 3. kola poradil s turnajovou dvadsaťdeviatkou Austrálčanom Nickom Kyrgiosom v troch setoch 6:4, 6:2, 6:3. Zápas trval 2:01 h.

Murray vyhral aj tretí oficiálny vzájomný zápas proti 20-ročnému Austrálčanovi a zatiaľ s ním nestratil ani set. Kyrgios doplatil na veľké množstvo nevynútených chýb. Murray dosiahol na antuke už 13. triumf v rade a v ďalšom kole ho čaká víťaz súboja medzi Belgičanom Davidom Goffinom a domácim Jeremym Chardym. "Bol to ťažký zápas, pretože súper hral veľmi nebezpečné údery. Pomohli mi jeho problémy s rukou. Kvôli nim už nemal taký silný servis, ktorý je jeho najväčšou zbraňou," povedal v prvom interview na kurte Murray, vlaňajší semifinalista na Roland Garros.

Iba o šesť minút dlhšie ako rodák zo škótskeho Dunblane sa na dvorci zdržal deviaty nasadený Chorvát Marin Čilič. Úradujúci víťaz US Open dovolil uhrať Leonardovi Mayerovi z Argentíny taktiež len deväť gemov.

muži - dvojhra - 3. kolo:

Andy Murray (3-V. Brit.) - Nick Kyrgios (29-Austr.) 6:4, 6:2, 6:3, Marin Čilič (9-Chorv.) - Leonardo Mayer (23-Arg.) 6:3, 6:2, 6:4

lg mp

Vloženo: 30. 05. 2015       Kategorie: Tasr