• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Bacsinszká vyradila Kvitovú a je poslednou štvrťfinalistkou -SÚHRN

Paríž 1. júna (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová neobháji vlaňajší titul na grandslamovom turnaji Roland Garros. Ako nasadená dvojka prehrala v osemfinále na parížskej antuke s Češkou Luciou Šafářovou v dvoch setoch 6:7 (3), 4:6. Počas celého zápasu nenašla recept na skvele hrajúcu turnajovú trinástku, ktorá výborne returnovala, dokázala Šarapovovú pretlačiť v dlhých výmenách od základnej čiary a ničila ju víťaznými forhendmi.

Šafářová vstúpila do zápasu nebojácne a po rýchlom brejku si vybudovala náskok 3:1. Šarapovová síce následne vyrovnala na 3:3 a vynútila si tajbrejk, no v skrátenej hre dominovala česká ľaváčka, ktorá si postupne vybudovala náskok 6:1. Na začiatku druhého dejstva Šafářová po rýchlom brejku odskočila Šarapovovej na 3:0. Ruska v ďalších minútach síce vyrovnala na 3:3, no záver patril Češke, ktorá v desiatom geme premenila po víťaznom forhendovom krose v poradí druhý mečbal. V premiérovom parížskom štvrťfinále narazí na Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú.

Šafářová mala z víťazstva nad bývalou svetovou jednotkou veľkú radosť. "Už vlani na US Open som odohrala proti Marii veľmi dobrý zápas. Vždy sú to veľké bitky. Je to skvelá hráčka a vedela som, že ak chcem uspieť, musím hrať agresívne a bojovať o každú loptičku. V tajbrejku som bola pokojná, snažila som sa ísť bod po bode. Diváci boli skvelí, ďakujem im za podporu. Hrať na dvorci Philippa Chatriera je obrovským zážitkom," povedala v prvom interview priamo na kurte česká dvojka, ktorá smeruje do elitnej svetovej desiatky. Na víťazné údery prevýšila Šarapovovú v pomere 34:20. Spravila iba 22 nevynútených chýb a prerušila sériu štyroch prehier.

Šarapovová bola po osemfinálovej prehre sklamaná. "Je to pre mňa ťažký deň, nie je ľahké vyrovnať sa s touto prehrou. Každý rok je iný a s prípravou na antukovú časť sezóny som teraz začala oveľa neskôr ako v minulých sezónach. Počas celého zápasu sa mi dnes nepodarilo dostať do správneho rytmu. Šafářová zvládla koncovky setov lepšie, aj preto vyhrala," povedala Ruska pre akreditované mediá.

Muguruzová Blancová si ako nasadená dvadsaťjednotka poradila s Taliankou Flaviou Pennettovou v dvoch setoch 6:3, 6:4. V druhom dejstve otočila z 0:3. "Som veľmi šťastná, že sa mi na mojom obľúbenom grandslame v Paríži podarilo opäť postúpiť medzi elitnú osmičku. Nezachytila som začiatky setov a potom som to musela doháňať. Vo štvrťfinále očakávam ťažký zápas," povedala Španielka v prvom interview priamo na kurte.

Do štvrťfinále postúpila aj najvyššie nasadená Američanka Serena Williamsová, ktorá proti krajanke Sloane Stephensovej prehrala prvý set hladko 1:6, ďalšie dva však vyhrala 7:5 a 6:3. "Bol to náročný duel, pretože Sloane hrala veľmi dobre. Dôležité bolo, že som sa ani za nepriaznivého stavu nevzdávala a bojovala som o každú loptičku. O mojom triumfe rozhodlo najmä zlepšené podanie," povedala Američanka.

Jej súperkou bude sedemnásta nasadená Talianka Sara Erraniová po hladkom triumfe 6:2, 6:2 nad Nemkou Juliou Görgesovou. Do grandslamového štvrťfinále postúpila prvýkrát v kariére aj Belgičanka Alison Van Uytvancková. Okteto doplnila nasadená dvadsaťtrojka Švajčiarka Timea Bacsinszká, ktorá v záverečnom osemfinále vyradila nasadenú štvorku Češku Petru Kvitovú v troch setoch 2:6, 6:0, 6:3. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka spravila až 41 nevynútených chýb.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Timea Bacsinszká (23-Švajč.) - Petra Kvitová (4-ČR) 2:6, 6:0, 6:3, Alison Van Uytvancková (Bel.) - Andreea Mitu (Rum.a) 6:1, 6:3, Serena Williamsová (1-USA) - Sloane Stephensová (USA) 1:6, 7:5, 6:3, Sara Erraniová (17-Tal.) - Julia Görgesová (Nem.) 6:2, 6:2, Lucie Šafářová (13-ČR) - Maria Šarapovová (2-Rus.) 7:6 (3), 6:4, Garbine Muguruzová Blancová (21-Šp.) -. Flavia Pennettová (28-Tal.) 6:3, 6:4

la

Vloženo: 01. 06. 2015       Kategorie: Tasr