• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Murray vyradil Pospisila, v semifinále ho čaká Federer (2)

Wimbledon 8. júla (TASR) - Prvú semifinálovú dvojicu na tohtoročnom tenisovom grandslame vo Wimbledone vytvorili Roger Federer a Andy Murray. Obaja favoriti sa napriek dvom prerušeniam stredajších štvrťfinálových duelov pre dážď prebojovali medzi kvarteto najlepších vcelku jasne, keď triumfovali 3:0 na sety. Federer nedal šancu Francúzovi Gillesovi Simonovi a v troch setoch ho zdolal 6:3, 7:5, 6:2, Murray zasa ustál stupňujúci sa odpor Kanaďana Vaseka Pospisila a triumfoval 6:4, 7:5, 6:4.

Vlaňajší finalista Federer vstúpil do stretnutia ako z partesu. Napriek náročnejšej druhej hre viedol už 3:0, pohodlný náskok si z rúk nepustil a premeneným mečbalom stanovil skóre úvodného setu na 6:3 vo svoj prospech. V druhom dejstve hrali obaja súperi vyrovnaný tenis. Simon zvýšil agresivitu a dotiahol sa na 5:5, ale následne nepotvrdil brejk a skúsenejšiemu súperovi daroval ďalšie dva gemy potvrdzujúce zisk druhého setu. V tom treťom to bola jednoznačná záležitosť 17-násobného grandslamového šampióna, Simona dvakrát brejkol a za 1:39 h ukončil jeho cestu na turnaji.

Nasadená trojka Murray ešte prvý set s Pospisilom ustál a zvíťazil 6:4, no v ďalšom priebehu duelu mal domáci špecialista s mladým Kanaďanom problémy. Na zisk druhého setu však potvrdil brejk z jedenásteho gemu a v treťom dejstve sa mu podaril rovnaký kúsok v deviatej hre. Potom, čo Pospisilovi vzal podanie, využil svoj servis na zápasový triumf.

dvojhra - štvrťfinále:

Roger Federer (2-Švaj.) - Gilles Simon (12-Fr.) 6:3, 7:5, 6:2, Andy Murray (3-V.Brit.) - Vasek Pospisil (Kan.) 6:4, 7:5, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná v 1. odseku a rozšírená o 3. odsek.

ky lt

Vloženo: 08. 07. 2015       Kategorie: Tasr