• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Do Rumunska odletelo päť hráčov, pribudol Andrej Martin

Bratislava 12. júla (TASR) - Slovenská daviscupová reprezentácia odletela v nedeľu do Rumunska, kde sa najbližší víkend uskutoční stretnutie 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny. Hrať sa bude na antuke v meste Konstanca ležiacom pri Čiernom mori. Pod vedením kapitána Miloša Mečířa letelo až päť hráčov. K pôvodne nominovanej štvorici Martin Kližan, Norbert Gombos, debutant Jozef Kovalík a Igor Zelenay, pribudol aj Andrej Martin.

Pôvodne plánoval Martin pokračovať na challengerovej sérii v Taliansku. "Po dlhšom čase idem na výjazd a teším sa naň. Konečne sa cítim po prvý raz od zranenia herne, aj čo sa týka sebadôvery, lepšie. Hrá sa mi ľahšie, uvidíme, či budem potrebný proti Rumunsku. Mám skúsenosti s Copilom aj Ungurom, poznám oboch. S Copilom som hral dávno a s Ungorom som prehral dva razy pred dvoma rokmi, ale aktuálne to nie je smerodajné," povedal Martin pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Kližan po Wimbledone už naplno trénoval na antuke. "Kondične sa cítim výborne, tenisová forma, verím, príde na budúci týždeň, keď ešte viac potrénujem. Do Rumunska ideme vyhrať. Na to, že sa odo mňa očakávajú body, som už zvyknutý. Antuka je môj povrch, myslím, že karty hrajú v náš prospech. Rumuni majú nepríjemnú štvorhru, ale na antuke je všetko otvorené a dá sa na nej s každým vyhrať," optimisticky pripomenul Kližan v rozhovore pre stz.sk.

Ak by Kovalík dostal v Konstanci šancu hrať, bol by v štatistike 21. hráč slovenského tímu. "Priznám sa, že nominácia prišla nečakane. Prekvapilo ma to, ale aj potešilo. Sľubujem si od tohto týždňa naozaj kvalitnú prípravu s dobrým servisom okolo - od maséra až po vypletača. Som zvedavý na celý priebeh prípravy. S chlapcami trénujem aj doma, takže to nebude pre mňa nové. Teším sa na atmosféru v tíme," vravel Kovalík.

Gombos po dlhej turnajovej šnúre pár dní pauzoval: "Po Wimbledone som vypol na štyri dni, nehral som tenis, ale opäť som sa pustil do tréningu a verím, že forma sa vráti. Poznám celkom dobre Rumunov, majú výhodu v tom, že hrajú doma, ale my sa pokúsime vydať zo seba maximum."

la

Vloženo: 12. 07. 2015       Kategorie: Tasr