• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Zápas Rumunsko - Slovensko otvoria Copil s Gombosom

Bratislava 16. júla (TASR) - Rumunská tenisová jednotka Marius Copil a slovenská dvojka Norbert Gombos nastúpia v piatok o 12.00 SEČ proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 2. kola 1. skupiny euró-africkej zóny Davisovho pohára. V druhom singli si na antuke v Konstanci zmerajú sily Adrian Ungur a líder slovenského tímu Martin Kližan. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v hoteli Vega v čiernomorskom stredisku.

Do sobotňajšej štvorhry so začiatkom o 14.00 nominoval rumunský kapitán Andrei Pavel čerstvého wimledonského šampióna Horiu Tecaua a Florina Mergeu. Kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř predbežne nahlásil pár Igor Zelenay, Andrej Martin, ktorý nahradil vo výbere pôvodne nominovaného Jozefa Kovalíka. Nedeľňajší program otvorí v tenisovom klube IDU na pravé poludnie duel tímových jednotiek Copila a Kližana, v záverečnej dvojhre by sa mali na dvorci objaviť Ungur s Gombosom. Víťaz súboja postúpi do septembrovej baráže o svetovú skupinu. Hlavným rozhodcom bude Španiel Poncho Ayala, v úlohe empajrového sa predstaví jeho krajan Nacho Forcadell. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort Clay Court.

V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas, v tom prvom v septembri 2002 v baráži o účasť vo svetovej skupine v Prešove zvíťazili Rumuni 4:1. Ústrednou postavou hostí bol vtedy Pavel, ktorý vyhral obe dvojhry a uspel aj vo štvorhre po boku Gabriela Trifua. Slováci začiatkom marca deklasovali v 1. kole euro-africkej zóny v bratislavskom NTC Slovinsko 5:0. Rumuni si v Sibiu rovnakým výsledkom poradili s Izraelom.

žreb stretnutia 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára

Rumunsko - SLOVENSKO

piatok 12.00 SEČ: Marius Copil - Norbert Gombos, Adrian Ungur - Martin Kližan

sobota 14.00 Horia Tecau, Florin Mergea - Andrej Martin, Igor Zelenay

nedeľa 12.00 Copil - Kližan, Ungur - Gombos

la

Vloženo: 16. 07. 2015       Kategorie: Tasr