• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Slováci prehrávajú v Rumunsku 0:1, Gombos podľahol Copilovi

Bratislava 16. júla (TASR) - Slovenskí tenisti prehrávajú po úvodnej dvojhre stretnutia 2. kola 1. skupiny euró-africkej zóny Davisovho pohára s domácim Rumunskom 0:1. O úvodný bod pre tím kapitána Andreia Pavela sa na antuke v Konstanci postaral líder rumunského družstva Marius Copil, ktorý zdolal slovenskú dvojku Norberta Gombosa po takmer štyroch hodinách v štyroch setoch 7:6 (5), 6:7 (6), 6:4, 7:6 (10). Svojmu súperovi nastrieľal 26 es. V druhom singli si zmerali sily Adrian Ungur a Martin Kližan.

Gombosovi vyšiel úvod zápasu s Copilom a po brejku vo štvrtom geme sa ujal vedenia 3:3. Rumun však v ďalších minútach vyrovnal na 3:3 a o osude prvého setu napokon rozhodol tajbrejk. V skrátenej hre si Gombos po rýchlom minibrejku vybudoval náskok 4:1, Copil však potom získal päť bodov v rade a za stavu 6:5 premenil v poradí druhý setbal. Rumun ťažil z kvalitného prvého podania, ktoré často dosahovalo rýchlosť cez 200 km/h.

V druhom dejstve mal Gombos za stavu 3:3 k dispozícii dva brejkbaly, Copil ich však odvrátil skvelým servisom a tak opäť prišiel na rad tajbrejk. V skrátenej hre bol rodák z Galanty útočnejším hráčom a za stavu 6:4 mal dva setbaly. Copil síce vyrovnal na 6:6, no koncovka patrila Gombosovi. Rumun sa však rýchlo otriasol, hneď v úvodnom geme tretieho dejstva prelomil súperov servis a výhodu brejku pretavil vo vedenie 2:1 na sety. Na začiatku štvrtého dejstva Gombos opäť stratil podanie, potom však pridal na agresivite, otočil na 4:1 a za stavu 5:3 sa dostal k setbalu. Copil ho však odvrátil, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk. V ňom viedol Gombos už 5:2, No Copill otočil na 6:5 a v dramatickej koncovke slávil úspech. Za stavu 11:10 premenil po úspešnom voleji v poradí štvrtý mečbal.

V daviscupovej histórii ide o druhý vzájomný zápas, v tom prvom v septembri 2002 v baráži o účasť vo svetovej skupine v Prešove zvíťazili Rumuni 4:1. Ústrednou postavou hostí bol vtedy Pavel, ktorý vyhral obe dvojhry a uspel aj vo štvorhre po boku Gabriela Trifua. Slováci začiatkom marca deklasovali v 1. kole euro-africkej zóny v bratislavskom NTC Slovinsko 5:0. Rumuni si v Sibiu rovnakým výsledkom poradili s Izraelom.

Rumunsko - SLOVENSKO 1:0 po úvodnej dvojhre

Marius Copil - Norbert Gombos 7:6 (5), 6:7 (6), 6:4, 7:6 (10), nasleduje Adrian Ungur - Martin Kližan

sobota 14.00 Horia Tecau, Florin Mergea - Andrej Martin, Igor Zelenay

nedeľa 12.00 Copil - Kližan, Ungur - Gombos

la

Vloženo: 17. 07. 2015       Kategorie: Tasr