• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Schmiedlová získala v Bukurešti druhý titul, bude slovenskou jednotkou

Bukurešť 19. júla (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová získala v Bukurešti druhý titul na okruhu WTA a v pondelok bude prvýkrát v kariére národnou jednotkou. Vo finále antukového podujatia si poradila s najvyššie nasadenou Taliankou Sarou Erraniovou po vyše dvoch hodinách v dvoch setoch 7:6 (3), 6:3. Prvú cennú trofej vybojovala v apríli na harde v poľských Katoviciach. V Bukurešti odplatila bývalej svetovej päťke finálovú prehru z Ria de Janeiro.

Schmiedlová v pondelok vystrieda na poste slovenskej jednotky Magdalénu Rybárikovú, ktorá sa stala rebríčkovo najvyššie postavenou Slovenkou iba pred týždňom po skončení zápolení vo Wimbledone. Z rumunskej metropoly si odnáša prémiu 43.000 dolárov pred zdanením a 280 bodov do svetového rebríčka WTA. V priebehu celého turnaja nestratila ani jediný set. Rumunsko počas víkendu slovenským tenistom mimoriadne žičilo. Daviscupoví reprezentanti si po víťazstve 3:2 nad domácim tímom v Konstanci v nedeľu zabezpečili účasť v septembrovej baraži o svetovú skupinu.

Schmiedlovej vyšiel úvod zápasu s Erraniovou a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:0. Talianka následne znížila na 2:3, no ďalšie dva gemy sa stali korisťou Slovenky, ktorá mala za stavu 5:3 pri vlastnom servise k dispozícii setbal. Erraniová však potvrdila, že je veľká bojovníčka, vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk. V skrátenej hre získala aktívnejšia Schmiedlová od stavu 3:3 štyri body v rade a maratónsky prvý set sa stal po 73 minútach jej korisťou.

V druhom dejstve Schmiedlová za stavu 1:1 po dvoch skvelých bekhendových longlajnoch opäť vzala Erraniovej podanie á, následne potvrdila brejk. Erraniová síce vyrovnala na 3:3, no v siedmom geme opäť stratila servis a Schmiedlová už zápas dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal a získala jeden z najcennejších skalpov.

dvojhra - finále:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (7-SR) - Sara Erraniová (1-Tal.) 7:6 (3), 6:3

la

Vloženo: 19. 07. 2015       Kategorie: Tasr