• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Cibulková v 3. kole dvojhry proti Bouchardovej (2)

New York 3. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa po dvaapolhodinovej dráme prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V druhom kole prehrávala s americkou kvalifikantkou Jessicou Pegulovou 5:7, 1:3, no dokázala otočiť nepriaznivý vývoj. Druhý set vyhrala 7:5 a tretí 6:3. V dueli o postup do osemfinále nastúpi proti nasadenej dvadsaťpáťke Kanaďankou Eugenie Bouchardovej, ktorá zdolala v troch setoch Slovinku Polonu Hercogovú.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Pegulovou, keď dvakrát stratila podanie a Američanka si vybudovala náskok 3:0. Slovenka síce následne znížila na 2:3, no v šiestom geme opäť stratila servis a za stavu 3:5 čelila dvom setbalom. Oba odvrátila, v desiatej hre aj tretí, no v koncovke mala navrch Pegulová.

Američanka hrala rýchlo, jej údery mali potrebnú dĺžku i razanciu. Na začiatku druhého dejstva sa po brejku ujala vedenia 3:1, Cibulková však zlepšeným výkonom otočila na 4:3. Za stavu 5:5 prehrávala pri svojom podaní 15:40, dostala sa však zo zložitej situácie, vzápätí čistou hrou získala súperkin servis a vynútila si tretí set. V ňom po brejku v šiestom geme odskočila súperke na 5:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V deviatom geme premenila v poradí tretí mečbal.

Cibulková nedovolila, aby sa zopakoval scenár z minulého roka, keď v New Yorku skončila na rakete 16-ročnej americkej juniorky Catheriny Bellisovej. S Bouchardovou pôjde v 3. kole o prvý vzájomný zápas. Kanaďanka bola vlani vo finále Wimbledonu a v semifinále Australian Open i Roland Garros, v tomto roku sa však herne i výsledkovo trápi. Na ôsmich turnajoch za sebou vypadla vždy v 1. kole. Začiatkom augusta ukončila spoluprácu s trénerom Samom Sumykom - bývalým koučom Bielorusky Victorie Azarenkovej.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Jessica Pegulová (USA) 5:7, 7:5, 6:3, Eugenie Bouchardová (25-Kan.) - Polona Hercogová (Slov.) 6:3, 6:7 (2), 6:3

la

Vloženo: 03. 09. 2015       Kategorie: Tasr