• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Schmiedlová prehrala v 3. kole dvojhry s Kvitovou

New York 5. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová rovnako ako jej krajanka Dominika Cibulková neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Piatej nasadenej Češke Petre Kvitovej podľahla na centri na štadióne Arthura Ashea hladko v dvoch setoch 2:6, 1:6. Slovensko tak vo Flushing Meadows prišlo aj o posledné želiezko v singli. Schmiedlová v New Yorku vyrovnala svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho Roland Garros. Po skončení turnaja by mala prvýkrát v kariére figurovať v najlepšej svetovej tridsiatke.

Schmiedlovej nevyšiel úvod zápasu s Kvitovou, keď dvakrát stratila podanie a Češka si v prvom sete vybudovala rozhodujúci náskok 5:1. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka hrala agresívne, neustále tlačila súperku z forhendu, jej údery mali potrebnú dĺžku. Na začiatku druhého dejstva si Schmiedlová podržala servis a v ďalšej hre viedla 30:0, šanca na prípadný brejk však rýchlo zhasla. Kvitová si pomohla kvalitným podaním, za stavu 1:1 následne zobrala Schmiedlovej servis a po ďalšom brejku v piatom geme už zápas dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:1 premenila pri podaní Schmiedlovej v poradí druhý mečbal.

Schmiedlová sa na grandslamovom turnaji prvýkrát ocitla medzi nasadenými hráčkami. Túto pozíciu si vydobyla kvalitnými výkonmi na turnaji v Cinncinati, kde postúpila z kvalifikácie až do štvrťfinále dvojhry. Zverenka trénera Milana Martinca získala v tejto sezóne dva tituly, keď triumfovala na harde v Katoviciach a na antuke v Bukurešti. Za júl si vyslúžila na okruhu WTA ocenenie Vychádzajúca hviezda mesiaca.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Petra Kvitová (5-ČR) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (32-SR) 6:2, 6:1

la

Vloženo: 05. 09. 2015       Kategorie: Tasr