• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Sme na tenisovom Olympe, píšu talianske médiá po ženskom finále

New York 13. septembra (TASR) - Ohlasy médií na triumf talianskej tenistky Flavie Pennettovej v ženskej dvojhre na grandslamovom turnaji US Open po finálovom triumfe nad krajankou Robertou Vinciovou 7:6 (4) a 6:2.

TALIANSKO

Gazzetta dello Sport: "Pennettová a Vinciová nás dostali na vrchol tenisového Olympu. New York oslavuje "Veľké Taliansko". Nechce sa tomu veriť, ale dve obyčajné ženy, nie príliš veľké a nie príliš silné zosadili z trónu dve najvyššie postavené hráčky. A nie sú iba finálovými debutantkami, ale vo veku 33 a 32 rokov aj najstaršími hráčkami, ktoré kedy bojovali o titul."

Corriere dello Sport: "Pennettová v New Yorku na tróne. Okrem úspechu dvoch Talianok na tohtoročnom US Open zostane v pamäti aj ľudskosť a priateľstvo týchto dvoch hráčok z juhu krajiny, ktoré si podmanili tenisový svet."

Repubblica: "Taliansko, ktoré často nezvládne ani tie najjednoduchšie veci, dosiahlo v New Yorku nemožné."

La Stampa: "Finalistky z New Yorku majú spolu 65 rokov. Flavia povedala na tenisovom Olympe zbohom a teraz si chce splniť ďalší sen: založiť si rodinu s Fabiom Fogninim. Svadba by mohla byť už v marci."

ČESKO

idnes.cz: "Mal to byť ceremoniál, ktorý bude navždy zapísaný v tenisových dejinách. Americká hviezda Serena Williamsová mohla zavŕšiť kalendárny Grand Slam. Ale nestalo sa, US Open ovládli dve talianske kamarátky. Flavia Pennettová zdolala vo finále Robertu Vinciovú."

tenisportal.cz: "Flavia Pennettová potvrdila v súboji dvoch debutantiek v grandslamovom finále úlohu papierovej favoritky. Pri slavnostnom vyhlásení ale Talianka šokovala tenisový svet! Tesne pred prevzatím trofeje pre šampiónku oznámila, že po sezóne ukončí kariéru."

NEMECKO

sport1.de: "Nečakaný koniec kariéry Pennettovej po jej skvelej ceste za titulom na US Open."

USA

USA Today: "Turnaj plný prekvapení sa stal korisťou Pennettovej. S Vinciovou sú blíke kamarátky od dievčenských čias a boli spolu na izbe už v tenisovej akadémii. Pennettová sa po veľkom triumfe s tenisom lúči."

mp

Vloženo: 13. 09. 2015       Kategorie: Tasr