• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Molčan postúpil do 2. kola na challengeri v Trnave: "Nečakal som to" (3)

Trnava 22. septembra (TASR) - Alex Molčan sa ako jediný slovenský tenista prebojoval do 2. kola dvojhry na antukovom challengeri v Trnave (dotácia 42.500 eur). V utorňajšom súboji prvého kola zdolal Čecha Jana Šátrala po dvoch tajbrejkoch 7:6 (6) a 7:6 (2). V boji o štvrťfinále sa stretne so štvrtým nasadeným Španielom Albertom Montanesom.

"Vôbec som to nečakal. Sen sa stal skutočnosťou," uviedol iba 17-ročný držiteľ voľnej karty Molčan pre oficiálnu stránku turnaja www.atptrnava.sk. "Popasoval som sa s tým dobre, aj keď som bol pod menším tlakom. Súper robil malé chyby, ale práve tie mi pomohli. Mal aj tri setboly. Po celý zápas som sa snažil držať loptu v hre. Nechcel som ísť do nejakého rizika. Hral som o veľké body, je to úplne iná úroveň tenisu. V ďalšom kole sa budem snažiť pomstiť Maťa Blaška z NTC, keďže budem hrať proti Montanesovi, ktorý ho v prvom kole tu v Trnave vyradil."

S turnajom sa rozlúčil Andrej Martin, ktorý v 1. kole prehral s Francúzom Stephane Robertom 5:7 a 2:6. Vypadol aj Miloslav Mečíř ml. po prehre s Poliakom Kamilom Majchrzakom 4:6 a 0:6.

Bonbónikom utorňajšieho programu bola exhibícia legiend. Slovenský pár Karol Kučera a Ján Krošlák vyhrali nad slovensko-českým tandemom Dominik Hrbatý, Jiří Novák 7:5, 4:6 a 7:3 v supertajbrejku. "Je to už desať rokov, čo som skončil. Niektoré spomienky sa už pomaly vytrácajú. Pohyb už je horší, telo toľko nestíha, ale v ruke to ostalo. Všetci pravidelne hráme a niečo občas ukážeme," povedal Kučera pre stránku podujatia.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek

mp /k dispozícii fotoreportáž a videozáznam/

Vloženo: 22. 09. 2015       Kategorie: Tasr