• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Holanďan Haase víťazom challengerového turnaja v Trnave (2)

Trnava 27. septembra (TASR) - Holandský tenista Robin Haase sa stal víťazom antukového challengera v Trnave (dotácia 42.500 eur), keď v nedeľňajšom finále dvojhry zdolal Argentínčana Horacia Zeballosa za 63 minút v dvoch setoch 6:4 a 6:1.

Haase napodobnil svojich krajanov vo štvorhre a z Trnavy si taktiež odniesol titul z ARIMEX Challenger Open 2015. Holanďan sa stal prvou nasadenou turnajovou jednotkou v histórii, ktorá vyhrala trnavský challenger. Haase prišiel do Trnavy po druhý raz v kariére, minulý rok sa mu nedarilo podľa predstáv, teraz si napravil chuť. "Pred rokom som sem prišiel priamo z Davis Cupu, kde som spadol a hral som tu zranený. Aj tak som sa však snažil odohrať zápasy, no prehral som v druhom kole. Dominikovi Hrbatému som povedal, že sa chcem vrátiť a hrať lepšie. Vyhral som, čo je úžasné," povedal pre webovú stránku podujatia 69. hráč svetového rebríčka, ktorý si odfváža z Trnavy prémiu 6150 eur a 90 bodov do renkingu ATP.

Haase označil Zeballosa za náročného súpera. "Bol v Trnave asi najnebezpečnejším hráčom, proti ktorému som hral. Vo všeobecnosti však platí, že s ľavákmi mám dobrú bilanciu a viem si s nimi poradiť. V Trnave som sa zlepšoval postupne, odohral som ťažké prvé kolo i náročné duely proti Montanesovi a Melzerovi. V predošlých zápasoch som sa necítil ideálne, vo finále to už bolo lepšie," pokračoval Haase, ktorý bol spokojný s podmienkami v Trnave: "Je to jeden z najlepšie organizovaných challengerov, na akých som bol. Ľudia, ktorí tu robia, sú veľmi príjemní, snaživí, starajú sa o nás. Hráči tu chodia radi," dodal Haase, ktorý si upravil vzájomnú bilanciu so Zeballosom na 2:0. Zdolal ho v tomto roku aj na challengeri v holandskom Scheveningenw. "Haase je kvalitný hráč, je presný, má dobrý prehľad na kurte, dobre umiestňuje lopty. Mne sa to dnes nedarilo," povedal o súperovi Zeballos.

dvojhra - finále:

Robin Haase (1-Hol.) - Horacio Zeballos (6-Arg.) 6:4, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. a 3. odsek.

lg ms

Vloženo: 27. 09. 2015       Kategorie: Tasr