• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Muguruzová po triumfe nad Schmiedlovou: "Odohrala som super zápas" (2)

Wuchan 1. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Wuchane. Piatej nasadenej Španielke Garbine Muguruzovej Blancovej podľahla hladko v dvoch setoch 2:6, 2:6. Zverenka trénera Milana Martinca ani v treťom vzájomnom zápase nenašla účinný recept na agresívnu hru wimbledonskej finalistky, ktorá nadviazala na triumfy nad slovenskou jednotkou z vlaňajšieho Australian Open a Roland Garros.

Pre Schmiedlovú bol napriek štvrťfinálovej prehre turnaj vo Wuchane veľmi úspešný. V 2. kole získala skalp bývalej svetovej jednotky Dánky Caroline Wozniackej, v osemfinále vyradila štvrťfinalistku US Open Francúzku Kristinu Mladenovicovú. Schmiedlová si z rodiska vlaňajšej víťazky Australian Open Na Li odnáša prémiu 52.430 USD pred zdanením a 190 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by sa mala posunúť z 29. na 27. miesto, čo bude jej nové kariérne maximum.

Schmieldová hneď v úvodnom geme stratila vlastné podanie. Následne síce otočila na 2:1, no Muguruzová Blancová potom získala päť gemov v rade a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Španielka hrala rýchlo, od prvej loptičky tlačila Slovenku do defenzívy a na jej konto pribúdal jeden winner za druhým. Druhé dejstvo malo podobný priebeh. Schmiedlová viedla 2:1, odvtedy však už nezískala ani jediný gem. Muguruzová Blancová mala veľkú radosť z predvedeného výkonu. "Proti Schmiedlovej som odohrala super zápas, dokázala som si udržať vysoký level. Do každého stretnutia idem s tým, že chcem podať maximálny výkon a dnes sa mi to do bodky podarilo," povedala rodáčka z Venezuely v prvom pozápasovom interview.

Schmiedlová, ktorá je odchovankyňou košického tenisu, v tejto sezóne vyhrala turnaje v Katoviciach a Bukurešti, V júli si na okruhu WTA vyslúžila ocenenie pre vychádzajúcu hviezdu mesiaca. Na prestížnom turnaji v Cinncinati v lete postúpila z kvalifikácie až do štvrťfinále, minulý týždeň v juhokórejskom Soule sa dostala do semifinále.

dvojhra - štvrťfinále:

Garbine Muguruzová Blancová (5-Šp.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:2, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Muguruzovej Blancovej

la

Vloženo: 01. 10. 2015       Kategorie: Tasr