• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-WTA-MS: Kvitová zdolala Šafářovú, Muguruzová si poradila s Kerberovou (3)

Singapur 28. októbra (TASR) - Petra Kvitová zdolala v stredu v českom derby na tenisových MS WTA Tour v Singapure krajanku Luciu Šafářovú dvakrát 7:5 za hodinu a 49 minút a pripísala si prvé víťazstvo do tabuľky. Jej súperka má na konte dve prehry. V druhom zápase si druhá nasadená Španielka Garbine Muguruzová Blancová poradila s nemeckou súperkou Angelique Kerberovou dvakrát 6:4 a s dvomi víťazstvami je na čele tabuľky bielej skupiny.

Kvitová tak upravila vzájomnú bilanciu so svojou fedcupovou spoluhráčkou na 8:0 vo svoj prospech. Úvodný set bol vyrovnaný a obe súperky si držali svoje podania. Šafářová mohla strhnúť set na svoju stranu za stavu 4:5, no nevyužila chyby súperky. Kvitová rozhodla v dvanástom geme, keď presným forhendom na čiaru premenila v poradí druhý setbal.

V druhom odštartovala výborne Šafářová, ktorá v úvode dvakrát brejkla súperku a dostala sa do vedenia 3:0. Následne však neudržala svoje podanie a Kvitová sériou štyroch víťazných hier otočila na 4:3 vo svoj prospech. Ďalší priebeh bol vyrovnaný, no záver patril opäť Kvitovej, ktorá sa tak tešila z víťazstva a šance na postup zo skupiny. Jej súperka má s dvomi prehrami už len malú nádej.

Šafářová, ktorá v Singapure po boku Američanky Betthanie Mattekovej-Sandsovej účinkuje aj vo štvorhre, po pauze zavinenej bakteriálnou infekciou ešte nevyhrala ani jeden singlový zápas.

"Bolo to podobné ako v tréningu, aj tam máme takéto tesné výsledky. Je ťažké povedať, čo dnes rozhodlo. V poslednom geme minula dva forhendy po čiare, čo je jej najlepší úder," povedala 25-ročná Kvitová.

"Pred zápasom sme boli v rovnakej šatni a normálne sme sa rozprávali, nie tak, ako keď ideme hrať o chvíľu proti sebe. Je to dobrý človek a je to tak trochu smutné, že sme museli hrať proti sebe už v skupine. Sme dobré priateľky z Pohára federácie a tešíme sa, že sa blíži a že tam budeme zase kolegyne," pokračovala.

Šafářová nebrala prehru proti kamarátke príliš tragicky a trošku si aj zavtipkovala. "No, radšej hrám s ňou ako proti nej. Vo Fed Cup-e tvoríme skvelý tím a zažijeme vždy veľa zábavy. Teším sa na ďalší zápas doma v Prahe. Už teraz sme vypredali arénu, takže som si istá, že to bude úžasné," povedala.

V druhom stredajšom zápase si Muguruzová Blancová pripísala svoj druhý triumf na turnaji. Španielska tenistka dokázala v oboch setoch dvakrát zobrať svojej súperke podanie a za hodinu a 38 minút doviedla duel do víťazného konca.

Po druhom kole majú všetky štyri hráčky ešte stále šancu na postup do semifinále.

MS WTA Tour - biela skupina:

Petra Kvitová (4-ČR) - Lucie Šafářová (8-ČR) 7:5, 7:5

Garbine Muguruzová Blancová (2-Šp.) - Angelique Kerberová (6-Nem.) 6:4, 6:4

1. Garbine Muguruzová Blancová 2 2 0 4:0 4

2. Angelique Kerberová 2 1 1 2:2 2

3. Petra Kvitová 2 1 1 2:2 2

4. Lucie Šafářová 2 0 2 0:4 0

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 1. a 3. odseku, o 8. a 9. odsek, ďalší výsledok a tabuľku.

ny ms

Vloženo: 28. 10. 2015       Kategorie: Tasr