• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Indoor: Kužmová proti Kristíne Schmiedlovej, Slovensko má štvrťfinalistku

Bratislava 10. novembra (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji ITF Slovak Indoor v Bratislave. Juniorská deblová šampiónka z US Open si na úvod poradila s krajankou a kvalifikantkou Michaelou Hončovou 6:4, 7:6 (4). V druhom dejstve odvrátila za stavu 4:5 dva setbaly.

Kužmovú žreb bratislavského turnaja príliš nepotešil. "Nechcela som v 1. kole hrať proti Slovenke. Derby zápasy bývajú vždy nevyspytateľné, našťastie som to však zvládla. V dôležitých momentoch sa podržalo podanie," povedala talentovaná Košičanka, ktorá privítala možnosť zahrať si na domácej pôde. "Pre nás mladé hráčky je to super, že sa môžeme predstaviť pred slovenskými fanúšikmi. Pred začiatkom zápasu tam bola nervozita, postupne zo mňa opadla," dodala zverenka Jána Sabovčíka, pre ktorú je to Bratislave premiéra na turnaji s dotáciou 25.000 USD.

"Doposiaľ som hrala len na desaťtisíckach. Som rada, že hneď prvý zápas na dvadsaťpäťtisícke bol víťazný. V budúcej sezóne chcem hrávať najmä takéto turnaje, z juniorských grandslamov by som mala absolvovať iba Wimbledon. Mojím cieľom je stúpať v rebríčku a dosiahnuť renking, ktorý by mi umožňoval hrať kvalifikáciu na niektorom z turnajov WTA," dodala pre TASR Kužmová, ktorá v ďaľšom kole nastúpi proti krajanke Kristíne Schmiedlovej. Slovensko tak má už istú štvrťfinalistku. Mladšia zo sestier Schmiedlových vyradila tretiu nasadenú Nemku Anne Schäferovú 6:4, 6:3. . .

dvojhra - 1. kolo:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Michaela HONČOVÁ (SR) 6:4, 7:6 (4), Kristína SCHMIEDLOVÁ (SR) - anne Schäferová (Nem.) 6:4, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o súperku Kužmovej v 2. kole

la

Vloženo: 10. 11. 2015       Kategorie: Tasr