• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Open: Gombos po triumfe nad Karacevom: "Pomohol som si servisom" (2)

Bratislava 10. novembra (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa rovnako ako jeho krajan Lukáš Lacko prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Vlaňajší štvrťfinalista si v úvodnom kole ako nasadená šestka poradil s Rusom Aslanom Karacevom v dvoch setoch 6:3, 6:3. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi obhajcom titulu Nemcom Petrom Gojowczykom a Turkom Altugom Celikbilekom.

Gombos vstúpil na centri v Aegon aréne do zápasu s Karacevom sebavedomo, po rýchlom brejku si vybudoval náskok 4:1 a prvý set sa stal jeho korisťou. O osude druhého dejstva rozhodol siedmy gem, v ktorom rodák z Galanty čistou hrou prelomil podanie súpera. Za stavu 4:3 prehrával víťaz tohtoročných challengerov v Cherbourgu a Prahe 0:40, no odvrátil celkovo šesť brejkbalov a zápas dotiahol do úspešného konca.

V uplynulom období sa Gombosovi nedarilo podľa predstáv. "Za posledné dva mesiace som toho príliš veľa nevyhral, chýbala mi herná istota. V Bratislave sa mi však hrá vždy super, často tu trénujem a v dnešnom zápase som si veril. V dôležitých momentoch som si pomohol servisom. Zvládol som aj ťažký gem za stavu 4:3 v druhom sete, keď som prehrával pri mojom servise 0:40. V tomto roku som absolvoval už 36 turnajov a reprezentačných akcií. Mám toho už po krk, no pokúsim sa v Bratislave dostať čo najďalej," povedal Gombos.

dvojhra - 1. kolo:

Norbert GOMBOS (6-SR) - Aslan Karacev (Rus.) 6:3, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Gombosa

la /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 10. 11. 2015       Kategorie: Tasr