• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Open: Kovalík nevyužil so Šátralom päť mečbalov: "Veľmi to mrzí" (2)

Bratislava 11. novembra (TASR) - Slovenský tenista Jozef Kovalík vypadol už v 1. kole dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V súboji s Čechom Janom Šatralom nevyužil v tajbrejku druhého setu päť mečbalov a za 2:17 h prehral po veľkom boji 7:6 (3), 6:7 (8) a 4:6. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi Šátral proti druhému nasadenému Ukrajincovi Iľjovi Marčenkovi.

Kovalík nenašiel na Šátrala recept ani vo štvrtom vzájomnom súboji, bilanciu si zhoršil na 0:4. V prvom sete si obaja tenisti držali podanie až do tajbrejkového rozuzlenia. V ňom sa 23-ročný slovenský reprezentant ujal vedenia 3:0, neskôr zvýšil na 5:1 a náskok už z rúk nepustil. Vyrovnaný súboj pokračoval na centri NTC v Aegon aréne aj v druhom dejstve, v tajbrejku Kovalík za stavu 6:1 nevyužil päť mečbalov a prehral ho 8:10. Zverenec Karola Kučeru potom nezvládol koncovku rozhodujúceho setu, keď stratil podanie za stavu 4:4 a na zvrat už sily nenašiel.

"Ešte asi nikdy som neprehral zápas z piatich mečbalov," smútil po zápase Kovalík. "Ťažko teraz hodnotiť čo sa tam stalo, pravdupovediac si to už ani presne nepemätám. Ale spravil som tam nejaké chyby, zrazu zo 6:1 bolo 6:5 a súper išiel na servis. Takže sa to celé behom pár minút otočilo. Dobre som ho poznal, predtým som s ním trikrát prehral na antuke, ale dnes to bol iný zápas ako tie predtým. Škoda, bol som najbližšie k výhre, ale ušlo mi to. Veľmi ma to mrzí, pretože to bolo pred domácim publikom."

Postup do 2. kola si zo Slovákov v Bratislave zatiaľ vybojovali dvojnásobný šampión z rokov 2011 a 2013 Lukáš Lacko a Norbert Gombos.

dvojhra - 1. kolo:

Jan Šátral (ČR) - Jozef KOVALÍK (SR) 6:7 (3), 7:6 (8), 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená ohlas v 3. odseku

mp /k dispozícii je fotoreportáž a zvukový záznam/

Vloženo: 11. 11. 2015       Kategorie: Tasr