• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Open: Blaško vypadol v v 1. kole s Južným: "Užil som si to" (2)

Bratislava 11. novembra (TASR) - Mladý slovenský tenista Martin Blaško skončil na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open v 1. kole dvojhry. Nad jeho sily bol ruský veterán Michail Južnyj, ktorý v stredu potvrdil úlohu favorita a za 61 minút vyhral v dvoch setoch 6:4 a 6:0.

Iba 19-ročný Blaško je vo svetovom rebríčku o takmer 500 miest nižšie ako Južnyj (momentálne na 129. mieste), no v úvode nebol priepastný rozdiel badateľný. Až za stavu 5:4 zo svojho pohľadu niekdajší hráč najlepšej svetovej desiatky Južnyj súpera premiérovo brejkol a prvý set sa stal jeho korisťou. Druhé dejstvo už bolo jasne v réžii držiteľa desiatich turnajových titulov na okruhu ATP. Tridsaťtriročný Južnyj sa rýchlo ujal vedenia 3:0 a napokon uštedril domácemu držiteľovi voľnej karty "kanára".

"Škoda, že som v druhom sete neuhral ani gem, ale zápas som si užil," hodnotil po stretnutí Blaško. "Prestížnejší zápas som ešte nehral a tak som mal trochu trému. Tá ale rýchlo opadla a v prvom sete som s ním ešte dokázal držať krok, pretože ma podržal servis. Hral som dobre, mal som tam šance a bolo to o jednom brejku. Ten sa podaril súperovi a už to potom malo jasný priebeh. Ukázal, že je lepší tenista. Skúsenosti rozhodli."

Južnyj sa v druhom kole stretne s ôsmym nasadeným Francúzom Edouardom Rogerom-Vasselinom. "Som rád, že som to zvládol a úspešne vstúpil do turnaja. Išiel som loptičku po loptičke za víťazstvom. Pre mňa je teraz najdôležitejšie, že som opäž zdravý a ak to vydrží, chcem sa ešte v rebríčku posúvať hore," povedal Južnyj.

V 2. kole bratislavského turnaja sa predstavia dvaja domáci tenisti - dvojnásobný šampión z rokov 2011 a 2013 Lukáš Lacko a Norbert Gombos.

dvojhra - 1. kolo:

Michail Južnyj (Rus.) - Martin BLAŠKO (SR) 6:4, 6:0

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy v 3. a 4. odseku

mp /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 11. 11. 2015       Kategorie: Tasr